Cum poți avea parte de o inventariere a magazinului într-un mod cât mai eficient?

0

Dacă ai o firmă cu un volum de stocuri impresionant, în mod cert una dintre problemele cu care te-ai confruntat sau încă te confrunți este găsirea unor soluții de inventariere cât mai performante, care să reducă la minimum timpul necesar acestui proces. În general, inventarierea bunurilor se transformă într-o reală corvoadă pentru administratorii de magazine mari, fie din lipsa unei bune organizări, fie din lipsa unei aplicații moderne care să țină o evidență foarte buna a stocurilor. Vestea bună însă este aceea că în prezent există numeroase astfel de aplicații ce te pot ajuta nu doar să ții o evidență foarte bună a lucrurilor, ci și să realizezi un proces de inventariere eficient din toate punctele de vedere.

Economia de timp și resurse este un factor esențial în orice companie, indiferent de mărimea ei, motiv pentru care din ce în ce mai multe companii caută în prezent soluții eficiente prin care să obțină aceste lucruri. Un soft pentru inventarierea magazinului este o investiție cât se poate de înțeleaptă atunci când ai nevoie de o evidență foarte bună asupra stocurilor din cadrul magazinului. Astfel, în cele ce urmează am pregătit pentru tine câțiva pași ce te pot ajuta să ai parte de un proces de inventariere cât mai eficient.

            Investește într-un soft special conceput

Un prim pas pe care este recomandat să îl faci în vederea eficientizării procesului de inventariere este acela de a investi încrezător într-un soft special conceput în acest sens. Vestea bună este aceea că în prezent ai numeroase opțiuni în acest sens, tot ce trebuie să faci este sa îl alegi pe cel care reușește să se plieze cel mai bine pe necesitățile tale sși ale magazinului pe care îl administrezi. Un soft pentru inventariere bun trebuie să fie în mod obligatoriu rapid, flexibil și precis.

            Stabilește un moment potrivit pentru inventariere

Este important ca inventarierea magazinului să aibă loc într-un moment propice, nu atunci când exista un volum mare de clienți (spre exemplu, in preajma sărbătorilor mari), care poate interfera cu procesul. Stabilirea unui astfel de moment însă, trebuie planificat până la cele mai mici detalii, astfel încât resursele să fie alocate în mod corespunzător. De acest lucru depinde întreaga eficiență a procesului de inventariere.

            Adună rezultatele în mod eficient

În secolul curent, pixul și hârtia sunt departe de a mai fi eficiente în procesele de inventariere, de aceea colectarea rezultatelor ar trebui să se facă prin utilizarea unor tehnologii moderne. Spre exemplu, inventarierea la raft cu ajutorul cititoarelor de coduri de bare reprezintă astăzi o practica din ce în ce mai comună, tocmai pentru că salvează o mulțime de timp, având în vedere că rezultatele vor putea fi obținute automat, într-o aplicație specială.

            Aloca cu atenție personalul

Nu în ultimul rând, pentru a putea pune totul în mișcare, nu trebuie să uiți de faptul că ai nevoie de personal, pe care trebuie sa îl aloci în mod corect. Pentru ca lucrurile să se desfășoare așa cum ai planificat, este recomandat să te asiguri că fiecare departament din cadrul procesului de inventariere dispune de toate instrumentele de lucru necesare și că personalul alocat este suficient.

Citește și