Cum poți continua să faci sport de acasă

0

Un stil de viață sedentar poate duce la nenumărate probleme de sănătate, precum diverse afecțiuni cardiovasculare, diabetul zaharat, tulburările de somn sau osteoporoza. Conform World Health Organization, lispsa sportului poate fi asemănat cu anxietatea sau depresia.

Legătura dintre sedentarism și anxietate se poate datora și anumitor tulburări de somn, izolarea față de oameni sau problemelor survenite la nivel metabolic, din cauza unui stil de viață dezordonat.

Mișcarea ajută modul în care inima pompează sânge în corp. Așadar, sedentarismul afectează structura și funcționarea inimii, deoarece aceasta are nevoie de antrenament pentru a se păstra sănătoasă. De asemenea, activitatea fizică este benefică și pentru păstrarea unei tensiuni arteriale obișnuite și la scăderea colesterolului rău.

Stilul de viață inactiv se reflectă și asupra articulațiilor, care în lipsa sportului, ele devin mai slăbite și își pierd din elasticitate. Stilul de viață inactiv duce la scăderea producerii lichidului sinoval, care nu se mai împarte la nivelul cartilajelor și al articulațiilor. Densitatea osoasă scade, iar tendoanele și ligamentele încep să fie afectate.

Uite 4 exerciții pe care le poți face acasă, în această perioadă de izolare

1. Alergatul pe loc

Reprezintă unul dintre cele mai bune exerciții cardio și de asemenea, o activitate simplu de practicat. În plus, ajută și la arderea grăsimilor. De exemplu, dacă alergi circa 15 minute pe loc, vei arde aproximativ 144 de kilocalorii. Astfel, aleargă 15 minute pe loc, ducând călcâiele la șezut. Crește intensitatea. În plus, dacă ai acasă o coardă, o poți folosi.

2. Genuflexiunile

Acestea antrenează mușchii din partea inferioară a corpului, aceștia însemnând un procent esențial din masa musculară totală. Uite cum poți face. Depărtează ușor picioarele, în dreptul umerilor. Bazinul trebuie să se mențină paralel cu linia dintre vârfurile picioarelor. Coboară fundul până la nivelul genunchilor, ținând spatele drept și fesele încordate. Mai întâi poți face 20-30 de genuflexiuni, după care poți mări numărul cu câte 5 sau 10 pe serie.

Nu este nevoie să te grăbești, deoarece îți poți suprasolicita genunchii. Respirația este foarte relevantă: expiri abdominal la urcare, iar la coborâre, inspiri.

3. Abdomene stând pe scaun

Așează-te pe un scaun și lipește-ți spatele de spătar. Apropie picioarele iar mai apoi ridică genunchii cât mai sus. Vino înapoi cu tălpile pe sol. Efectuează o serie a câte 10 repetări. Ulterior, poți să crești la două sau trei serii, dar nu uita să faci și o pauză de un minut între acestea.

4. Flotări din genunchi

Sunt super simplu de realizat. Așează-te în genunchi, pe podea, având spatele drept. Întinde brațele în fața ta și sprijină-te cu palmele de podea. Îndoaie coatele și coboară pieptul, păstrând poziția timp de o secundă. Întinde brațele la loc și revino la poziția inițială. Poți să încrucișezi gleznele pentru a avea mai mult echilibru.

Dacă ești nevoit/ă să petreci mai mult timp pe scaun, în fața calculatorului, ridică-te după fiecare două ore și faceți 10 minute de mișcare cel puțin.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa foto: pixabay.com

Sursa – Glow Magazin.

Citește și