Cum să nu te îngrași în postul Paștelui

0

Postul Paștelui reprezintă cel mai îndelungat post dar și cel mai dur din toate cele patru din timpul anului. Acesta implică o alimentație echilibrată și sănătoasă, conform nutriționiștilor. Majoritatea femeilor au tendința de a lua în greutate în acest timp, cu toată că nu mai consumă deloc carne sau lactate. Ce se poate face?

Nutriționistul-dietetician Flavia Manole, a dezvăluit că aceste 3 reguli sunt de nelipsit în perioada postului, conform csid.ro.

1. Menține un echilibru în alimentație

  • Mic dejun post – pâine integrală unsă cu humus şi deasupra felii de avocado + o legumă la alegere;
  • Gustare – sticksuri de morcov şi felii de măr cu unt de arahide;
  • Prânz – salată cu baby spanac, roşii, castraveţi şi măsline + quinoa + năut şi dressing de ulei măsline cu lămâie şi oregano
  • Gustare – un iaurt de soia natur cu câteva cereale integrale tip muesli
  • Cină – tocană de legume care să includă şi sursă de proteină vegetală (mazăre, fasole, linte etc.).

Bazează-te pe sursele de proteină vegetală, deoarece îți formează sațietatea. În majoritatea timpului obișnuim să înlocuim proteina vegetală cu pâine, paste, orez, cartofi, etc, adică alimente ce conțin carbohidrați și ne aduc kilograme în plus, atunci când sunt consumate în cantități mari.

2. Formează-ți un orar de masă, pe care trebuie să îl respecți cu strictețe. Nu sări nici peste gustări!

Gustarea reprezintă modalitatea prin care îți poți potoli cât de cât senzația de foame apăsătoare până la următoarea masă, iar o masă principală echilbrată nutritiv și caloric îți va da energia de care tu ai nevoie, fără să te simți balonată (asta dacă și tehnicile de preparare a mâncării au fost unele dietetice, adică fără prăjeli în ulei, sosuri îngroșate cu făină, etc.).

3. Nu consuma semipreparate de post

De cele mai multe ori, orice aliment de această natură gen, cum ar fi pate vegetal, chifteluțe, șnițele, plăcinte, etc, este plin de calorii și nu conține nutrienții de care organismul are nevoie. Poți să le prepari tu, la tine acasă, din ingrediente de calitate, fără prea multe grăsimi și zahăr.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa – Glow Magazin.

Citește și