Dacă avem o campanie de informare bună poate duce la atingerea obiectivului de 70% din populaţie vaccinată

0

În opinia sa doctorul Alexandru Rafila, a declarat că o pregătire foarte bună a centrelor de vaccinare, dar şi a campaniei de informare privind imunizarea anti-COVID poate duce la atingerea acelui obiectiv conform căruia 70% din populaţie va fi vaccinată până la sfârşitul lunii septembrie, a declarat vineri deputatul PSD dr. Alexandru Rafila.

„În general, oamenii se întreabă „de ce să ne vaccinăm”. Aceasta este una dintre întrebările cele mai frecvente, care e urmată de alta: „este sigur să ne vaccinăm?” Şi, ulterior, dacă e sigur, „imunitatea oferită de vaccin e suficient de lungă? ne permite să ne reluăm viaţa normală?” (…) În lunile următoare, cantităţile de vaccin vor fi destul de importante şi cred că o pregătire foarte bună, nu numai a centrelor de vaccinare, dar şi a campaniei de informare, poate contribui la atingerea acelui obiectiv de 70% din populaţie vaccinate până la sfârşitul lunii septembrie, pentru că altfel, în momentul în care va exista o disponibilitate mare de vaccin, o să vedeţi că entuziasmul va scădea. În general, oamenii sunt entuziaşti când ceva lipseşte, şi ne găsim într-o astfel de situaţie în acest moment”, a precizat Rafila, la o dezbatere organizată de Ministerul Educaţiei.

Rafila a făcut trimitere, în context, la un moment din 2009, când era epidemia de AH1N1.

„Îmi aduc aminte că, la „Matei Balş”, că tot s-a întâmplat astăzi nenorocirea – nu din cauza asta mi-am adus aminte -, în 2009, când exista pandemia de gripă aşa-zis porcină – AH1N1, lumea s-a înghesuit foarte tare la vaccinare, la început, fiindcă exista o mică disponibilitate la vaccin. Ulterior, entuziasmul a scăzut. Şi cred că acea lecţie din 2009 trebuie preluată şi în acest moment, astfel încât să avem succes”, a detaliat dr. Rafila.

Sursa: News24.ro.

Citește și