De ce este important să includem ghimbirul în dieta noastră

0

Ghimbirul, fie el folosit pe post de supliment sau ca ingredient utilizat în diverse preparate sau băuturi, poate să protejeze organismul de obezitate sau boli cronice, potrivit unei cercetări recente. În vreme ce specialiștii nu pot indica o doză anume pentru a preveni aceste afecțiuni de sănătate, aceștia susțin că este recomandat să îl consumăm din diverse motive.

O cercetare recentă publicată în Annals of the New York Academy of Sciences, a examinat descoperirile din urma a 60 de studii realizate pe culturile de celule, atât pe oameni, cât și pe animale de laborator. În concluzie, aceste studii ”au ajuns la un consens în privinţa efectelor benefice ale ghimbirului asupra obezităţii, diabetului şi a bolilor cardiovasculare”, au dezvăluit autorii cercetării, de la Universitatea din China.

Specialiștii s-au focusat în cercetare pe diferite aspecte ale sindromului metabolic, o combinație de trei sau mai mulți factori declanșatori pentru diabetul de tip 2 și bolile de inimă. Sindromul metabolic reprezintă ”o problemă de sănătate în creştere care a ajuns la proporţii pandemice”, au menţionat, ”aşa cum în prezent afectează o pătrime din populaţie, la nivel global”.

Pe parcursul timpului, a fost un interes foarte mare pentru potențialele strategii de tratare și prevenire a sindromului metabolic, inclusiv a opțiunilor de natură non-farmaceutică. Se pare că, ghimbirul este una dintre cele mai consumate condimente din toată lumea și are o istorie foarte mare în spate în ceea ce privește utilizarea sa în medicina tradițională, pentru a trata diverse afecțiuni, grație conținutului variat de fitochimicale și antioxidanți.

Studiul susține că acest ingredient contribuie într-o măsură importantă la arderea grăsimilor, a digestiei carbohidraților și a secreției de insulină, de exemplu. În plus, s-a aflat că, ghimbirul reduce stresul oxidativ, grație proprietăților antiinflamatorii și reduce colesterolul și tensiunea arterială. De asemenea, ar putea reduce ateroscleroza, construcția dăunătoare de grăsime din artere.

De asemenea, studiile mai susțin faptul că, în urma consumului de ghimbir caloriile se ard și se reduce senzația de foame, asociate pierderii în greutate, mai ales în cazul adulților supraponderali. Ghimbirul a mai fost asociat și cu modificări pozitive ale colesterolului, glicemiei, tensiunii arteriale și sănătății ficatului.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și