Des O’Connor a murit la 88 de ani

0

Animatorul Des O’Connor a murit la 88 de ani, a confirmat agentul său. Comediantul, cântărețul și prezentatorul TV a murit sâmbătă, după o cădere în casa sa din Buckinghamshire, cu puțin peste o săptămână în urmă.

Era cunoscut pentru găzduirea propriului său show de chat, precum și pentru Take Your Pick and Countdown – și pentru prietenia sa cu Morecambe și Wise. Într-o declarație, agentul său a spus că era „foarte iubit de absolut toată lumea” și „iubea viața”.

Agentul său de lungă durată și prietenul familiei, Pat Lake-Smith, l-au descris drept „animatorul extraordinar” și a spus că își revenise din cădere înainte ca starea sa să se deterioreze brusc. El a spus: „A fost o bucurie să lucrez cu el – era talentat, distractiv, pozitiv, entuziast, amabil și un profesionist total. Iubea viața și considera entuziasmul aproape la fel de important ca oxigenul”.

O’Connor, născut în Londra, și-a prezentat propriile emisiuni TV în prime time timp de peste 45 de ani, dar a avut și succes ca și cântăreț. Prietenia sa cu duo-ul de comedie Morecambe și Wise l-a văzut batjocorit pentru abilitatea sa de a cânta în schițe, în ciuda unei cariere de succes care a inclus patru hituri din Top 10 și mai mult de 30 de albume.

O’Connor a apărut pe scene din întreaga lume, inclusiv sute de spectacole la London Palladium.

Faima sa a crescut când a fost angajat să găzduiască emisiunea Des O’Connor Show, care a rulat pe ITV din 1963 până în 1971.

În 1977 a început să găzduiască Des O’Connor Tonight, care a început pe BBC Two înainte de a se muta la ITV, unde a rămas până la sfârșitul anului 2002.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și