Festivalul de Film de la Berlin va merge înainte în luna februarie, în ciuda pandemiei

0

Festivalul de film de la Berlin va continua în luna februarie, așa cum a fost planificat, în ciuda pandemiei COVID-19, au spus organizatorii săi luni, în timp ce Germania se confruntă cu o creștere a infecțiilor legate de persoanele care se întorc din vacanțe, adunări de familie numeroase și viață de noapte.

Festivalul de film, cunoscut și sub denumirea de Berlinale, este planificat ca festival fizic, în timp ce un model hibrid de evenimente virtuale și la fața locului este destinat evenimentului European Film Market (EFM) care se desfășoară în același timp, au declarat organizatorii într-o afirmație.

EFM este centrul de afaceri al Berlinale și este unul dintre cele mai mari evenimente internaționale de pe piața cinematografică din lume.

Festivalul va avea loc în perioada 11-21 februarie și va respecta regulile de sănătate în vigoare, astfel încât cea mai mare securitate posibilă să fie garantată pentru toți oaspeții, au spus ei.

„Ajustările structurii festivalului, programarea filmului și numărul total de filme invitate vor fi definite de către conducerea festivalului în următoarele săptămâni”, a adăugat acesta.

Festivalul de film de la Berlin, unul dintre cele mai mari evenimente ale industriei în Europa, atrage, în mod normal, 480.000 de realizatori, vedete de film și fani în cinematografele capitalei germane.

Festivalul Ursul de Aur este unul dintre cele mai prestigioase premii din Europa, împreună cu Palme d’Or al festivalului de la Cannes din Franța și premiul Leul de Aur al Festivalului de Film de la Veneția.

Cannes, de obicei organizată în mai pe Riviera Franței, a fost abandonată în urma unui blocaj de două luni în Franța pentru a combate pandemia coronavirusului.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și