Filmul Cleopatra al lui Gal Gadot stârnește afirmații „văruite”

0

Planurile pentru un nou film despre Cleopatra au stârnit o controversă înainte chiar ca filmările să înceapă.

Rolul faimosului conducător egiptean antic va fi jucat de actrița israeliană Gal Gadot, cunoscută mai ales pentru descrierile de la Hollywood ale femeii minunate.

Anunțul a condus la un rând de dezbateri pe rețelele de socializare, unele afirmând că este vorba despre „văruirea culturală”, în care actorii albi portretizează oamenii de culoare.

Unii au spus că rolul ar trebui să revină în schimb unei actrițe arabe sau africane.

Cleopatra provenea dintr-o familie greacă antică de conducători – dinastia Ptolemeu.

S-a născut în Egipt în 69 î.Hr. și a condus regatul Nilului când era un stat client al Romei. Gadot însăși ar fi comandat filmul și îl va co-produce.

Rândul reflectă o dezbatere în creștere la Hollywood cu privire la casting și identitate și dacă actorii ar trebui să joace personaje de etnii diferite pentru ei înșiși.

Scriitorul din Africa, James Hall, a spus că, crede că realizatorii ar trebui să găsească o actriță africană, de orice rasă.

Scriitorul american Morgan Jerkins a scris pe Twitter că, Cleopatra ar trebui să fie interpretată de cineva „mai închis decât o pungă de hârtie maro”, deoarece acest lucru ar fi mai „corect istoric”.

„Gal Gadot este o actriță minunată, dar există o întreagă piscină de actrițe din Africa de Nord din care puteți alege. Nu mai văruiți istoria!” a postat un alt utilizator .. Alți utilizatori ai rețelelor sociale au susținut că, Cleopatra era mai mult greacă sau macedoneană decât arabă sau africană.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata