Fondatorul Kool & The Gang, Ronald Bell, a murit la vârsta de 68 de ani

0

Ronald Bell, unul dintre membrii fondatori ai Kool & the Gang, a murit la vârsta de 68 de ani. A finanțat trupa alături de fratele său Robert „Kool” Bell în 1964.

Au devenit una dintre cele mai influente trupe de soul și funk din anii 1970 și 1980, cu hituri printre care Celebration, Ladies ‘Night și Get Down On It.

Muzica lor a apărut și în mai multe filme, inclusiv Saturday Night Fever, pentru care au primit un Grammy în 1978 și Pulp Fiction.

Bell a murit la domiciliul său din Insulele Virgins SUA, alături de soția sa, a spus publicistul său.

Cauza morții nu a fost dată. Saxofonist și cântăreț autodidact, el a fondat grupul în New Jersey, împreună cu Robert și cinci prieteni de școală – Dennis Thomas, Robert Mickens, Charles Smith, George Brown și Ricky West.

Cariera lor a fost împărțită în două jumătăți distincte.

La începutul anilor ’70, au obținut hituri americane cu funcția de a cânta piese precum Jungle Boogie și Hollywood Swinging.

Apoi, odată cu adăugarea vocalistului James „JT” Taylor în 1979, s-au transformat într-o trupă R&B de succes, obținând cele mai mari hituri din cariera lor pe măsură ce împlineau 20 de ani.

În calitate de director muzical al formației, Bell a co-scris majoritatea celor mai mari hituri ale lor, inclusiv clasicul disco de nuntă Celebration.

Aceasta a fost „melodia sa preferată” din catalogul vechi al formației, a declarat el pentru agenția de știri Reuters în 2008. „Nu am avut niciun indiciu, știi”, a spus el.

„Eram lipsit de idei, gândindu-mă că va fi un succes. Habar n-aveam. „Dar, după toți acești ani, sunt momente la sfârșitul spectacolului în care îi văd pe toți acești oameni cântând o melodie și, după o oră și jumătate, le ceri să sară în sus și în jos și ei încă sar în sus și-n jos. Asta e cam copleșitor pentru mine. ”

Grupul a primit o stea pe Walk of Fame la Hollywood în 2015 pentru contribuția lor la lumea divertismentului.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și