Frank Turner continuă concertele live pentru susținerea locațiilor cu dificultăți

0

Locațiile cu muzică din toată Anglia au rămas în mare măsură tăcute în ultimele nouă luni după ce pandemia de coronavirus i-a obligat să-și închidă ușile.

Pe măsură ce aniversarea nedorită a unui an fără muzică live se apropie pentru unii, muzicianul Frank Turner își ia din nou chitara pentru a ajuta. „Dacă mi-ai fi spus în martie anul trecut”, spune Frank Turner, „că această problemă va continua atât de mult, aș fi fost foarte deprimat”.

Cântărețul folk-punk a participat la peste 2.500 de concerte în cariera sa solo de 15 ani și a vândut locuri în întreaga lume, inclusiv la Wembley Arena.

Dar a participat, de asemenea, în zeci de locuri mici independente și le creditează pe fiecare pentru că l-au adus acolo unde este. Deci, atunci când amplificatoarele și microfoanele au tăcut în 2020, el a transmis în direct 14 concerte gratuite din casa sa în sprijinul acelor locuri, strângând donații de aproape 200.000 de lire sterline.

„Concluzia este că locațiile nu au reușit să-și deschidă ușile”, spune Turner.

„Nu au reușit să vândă bilete, nu au reușit să vândă alcool pariorilor și, prin urmare, modelul lor de afaceri rămâne complet pe gheață”.

Acum, în timp ce al treilea blocaj persistă, el își reia programele săptămânale în sprijinul campaniei # Savethe30 a Music Venue Trust pentru a ajuta locurile din Marea Britanie identificate „cu pericol iminent de închidere definitivă”.

„Este aceeași situație în care se află cârciuma, dar cu un strat suplimentar de îngrozire”, spune Turner.

„Este dificil să exagerezi cât de greu este pentru aceste locuri.”

Turner nu este singurul care depune eforturi de a sprijini afacerile aflate în dificultate. Anul trecut, guvernul a dezvăluit Fondul de recuperare culturală (CRF) de 1,57 miliarde de lire sterline, dar nu toate locațiile au fost eligibile.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și