George R. R. Martin şi-a deschis o librărie, lângă cinematograful său din Santa Fe

0

George R. R. Martin a deschis o librărie în Santa Fe, capitala statului american New Mexico, cu toate că în stocul acesteia nu se află, deocamdată, mult aşteptatul roman ”The Winds of Winter”, al şaselea din seria epico-fantastică ”A Song of Ice and Fire”, relatează luni The Guardian.

Autorul seriei ”Song of Ice and Fire”, care a achiziţionat cinematograful Jean Cocteau din Santa Fe în 2013, a deschis acum magazinul ”Beastly Books”, aflat alături. Magazinul este numit în onoarea a ceea ce Martin a declarat că este cel mai cunoscut film al lui Cocteau, ”Beauty and the Beast”, precum şi ”un anumit show TV la care am lucrat în anii ’80”, cu acelaşi nume.

Martin a declarat că el şi echipa sa au decis să deschidă magazinul după ce au găzduit în cadrul cinematografului discuţii şi sesiuni de autografe cu ”zeci de scriitori grozavi, premiaţi şi autori de bestselleruri”.

”Toţi au semnat stocuri pentru noi. Singura problemă a fost că holul de la Jean Cocteau era mult prea mic pentru a expune toate aceste cărţi minunate, cu autograf”, a scris autorul pe blogul său. ”Ţinând cont de acest lucru… ne-am deschis propria librărie chiar lângă cinematograf… Treceţi pe aici şi vizitaţi-ne data viitoare când veniţi pe ‘Tărâmul Fermecat’. Beastly Books. Ascultaţi-ne răgetul!”, a adăugat scriitorul.

”Beastly Books” va găzdui de asemenea un stoc uriaş de copii ale cărţilor lui Martin cu autograful acestuia, a promis el.

Ceea ce nu vinde librăria – cel puţin deocamdată – este ”The Winds of Winter”, al şaselea roman din ”A Song of Ice and Fire”, seria sa fantastică pe care se bazează serialul TV de succes ”Game of Thrones”. Martin a promis că această carte va fi gata până în vara anului viitor, când va vizita Noua Zeelandă pentru convenţia ştiinţifico-fantastică ”WorldCon”.

Martin nu este singurul autor important care deţine propria librărie. Ann Patchett a deschis ”Parnassus Books” în Nashville, Tennessee, în 2011, Judy Blume a inaugurat o mică librărie nonprofit în Key West, Florida, în 2016, iar Louise Erdrich deţine ”Birchbark Books”, în Minneapolis, notează The Guardian.

 

Sursa foto: nme.com

Sursa – Glow Magazin.

Citește și