Germania trage un semnal de alarmă în legătură cu al doilea val al pandemiei

0

În Germania, al doilea val al pandemiei de coronavirus loveşte deja ţara, în condiţiile în care numărul infectărilor zilnice creşte, iar institutul guvernamental pentru boli infecţioase se declară foarte îngrijorat, a avertizat un oficial german,  relatează sâmbătă dpa.

„Al doilea val de coronavirus este deja aici. Se întâmplă în fiecare zi. Avem zilnic noi cazuri de infectare care ar putea deveni un număr foarte mare”, a declarat Michael Kretschmer, premierul landului estic Saxonia, pentru ediţia de sâmbătă a ziarului Rheinische Post.

Comentariile lui Kretschmer intervin la o zi după ce Institutul guvernamental Robert Koch (RKI) a remarcat o creştere semnificativă a noilor infecţii zilnice, de la circa 500 până la peste 800 la un moment dat săptămâna trecută.

„Această evoluţie este foarte îngrijorătoare şi va continua să fie monitorizată foarte îndeaproape de RKI „, a spus o purtătoare de cuvânt pentru dpa vineri seara. „Trebuie evitată o nouă agravare a situaţiei”.

Conform institutului, autorităţile medicale din Germania au raportat 781 de noi infecţii în 24 de ore până vineri la miezul nopţii (22:00 GMT), dar şi în ziua precedentă numărul era de 815. Mai mult, în acelaşi interval, s-au înregistrat şi şapte decese.

Aceasta înseamnă că cel puţin 204.964 de persoane din Germania au fost infectate cu coronavirusul de la începutul epidemiei, a raportat RKI sâmbătă dimineaţă, în timp ce 9.118 persoane infectate cu virusul au murit până în prezent. Dar, se estimează, însă, că până sâmbătă dimineaţa 189.800 de persoane s-au recuperat după îmbolnăvire.

În prezent, deşi cazuri noi se înregistrează în toată ţara, RKI a spus vineri că mai mult de 60% provin din landurile Renania de Nord-Westfalia (vest) şi Baden-Wuerttemberg (sud-vest).

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și