Germania va plăti asistenţa medicală pentru cetăţenii europeni de pe teritoriul său

0

Guvernul de la Berlin a anunţat luni că va suporta cheltuielile pentru tratamentul pacienţilor europeni cu coronavirus internaţi în spitalele din Germania, transmite AFP. Totalul costurilor respective este estimat la aproape 20 de milioane de euro, a precizat ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn.

‘Este vorba de modul în care concepem solidaritatea europeană’, a spus Spahn înaintea unei şedinţe de guvern.

Germania, mai puţin afectată de epidemia de COVID-19 decât ţările vecine, a primit de la sfârşitul lui martie pacienţi europeni cu coronavirus, pentru a reduce gradul de solicitare a sistemelor de sănătate respective. În prezent, în spitalele germane sunt internaţi peste 200 de astfel de pacienţi, iar capacităţile permit suplimentarea numărului, a arătat ministrul.

Un purtător de cuvânt al ministerului de externe de la Berlin a precizat luni că în Germania sunt internaţi 130 de bolnavi aduşi din Franţa, 44 din Italia şi 55 din Olanda. La nivel naţional, bilanţul epidemiei anunţat luni de Institutul Robert Koch era de 141.672 de cazuri, din care 1175 confirmate în ultimele 24 de ore, şi 4404 decese.

Sursa: News24.ro.

Citește și