Guvernul a aprobat elicopter SMURD şi punct de operare aeromedicală în judeţul Suceava

0

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a aprobat înfiinţarea unui punct de operare aeromedicală şi alocarea unui elicopter SMURD pentru judeţ.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Inspectoratul General de Aviaţie, în parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, a demarat procedurile de finanţare în cadrul proiectului „Intervenţie Aeriană Eficientă – Safe Air Vison” prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), proiect prin care urmează să fie achiziţionat acest elicopter.

Flutur a spus că este vorba despre un elicopter nou ce va răspunde nevoilor de intervenţii aeromedicale, de căutare-salvare şi, în special, pentru operaţiunile de salvare montană.

Elicopterul solicitat de preşedintele CJ Suceava urmează să ajungă în dotarea Inspectoratului General al Aviaţiei la sfârşitul anului 2020, cel târziu la începutul anului 2021.

”Având în vedere întinderea judeţului Suceava, pentru înfiinţarea acestui punct, se consideră că poziţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc ar fi cea mai indicată pentru zona de munte, din punct de vedere al timpului de reacţie raportat la poziţia punctelor de operare aeromedicală din vecinătate. Reamintim că la Spitalul Judeţean Suceava va fi amenajat un heliport pe corpul principal al clădirii. Arondarea unui elicopter pentru judeţul Suceava este absolut necesară, atât pentru intervenţiile în sezonul cald, la posibile incendii de pădure, de exemplu, dar şi pe timp de iarnă, în caz de avalanşe, sau pentru intervenţii la accidente în zone greu accesibile”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Sursa: News24.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata