Iata doua informatii foarte importante daca ai nevoie de un implant dentar: pret si calitate

0

Daca te afli in nefericita situatie in care iti lipseste un dinte, inseamna ca vei avea nevoie de un tratament care va presupune montarea unui dinte artificial. In cazul in care problema a fost atat de mare incat nu mai exista nici macar radacina, va trebui sa apelezi la un implant dentar.

Aceasta nu este o decizie pe care sa o iei in pripa. Va trebui sa te documentezi si sa alegi clinica cu cele mai bune rezultate pentru astfel de proceduri si care foloseste cea mai moderna aparatura. Iata cateva informatii care te vor ajuta sa iei cea mai mai buna decizie.

 

Ce presupune un implant dentar?

Raspunsul la aceasta intrebare poate fi scurt sau mai dezvoltat. Pentru o mai buna intelegere a procedurii, va trebui sa cunosti anumite detalii importante.

Procedura de tratament se realizeaza prin introducerea unei piese din titan, zirconiu sau alt material rezistent in mandibula sau maxilar, depinde de localizare. Aceasta piesa va substitui radacina dintelui. Ulterior, se va atasa un dinte artificial. Procedura se desfasoara pe parcusul a mai multor luni, in functie de tipul implantului.

Atunci cand cauti informatii despre implant dentar pret, este posibil sa ti se para ca procedura presupune niste costuri ridicate. De fapt, pentru a intelege care sunt, de fapt, costurile reale, trebuie sa intelegi tot ceea ce presupune si reflecta acestea. Procedura este una extrem de importanta, se realizeaza prin eforturi ale specialistilor si se utilizeaza materiale extrem de durabile si de calitative.

 

Ce inseamna un implant dentar ca pret, durata si calitate?

Costul procedurii poate parea ridicat. Insa, daca intelegi faptul ca aceasta este, de fapt, o investitie pe termen lung, iti vei schimba parerea. Un implant te poate scuti de efectele grave ale unei dentitii incorecte. Lipsa unui dinte sau a mai multor dinti nu are doar un impact estetic, ci si unul functional. Poti ajunge in situatia in care sa pierzi mai multi dinti sanatosi sau chiar ti se poate modifica anatomia faciala. Avand aceste lucruri in vedere, atunci cand evaluezi procedura unui implant dentar pret de cateva minute, cantareste consecintele pe termen lung ale pierderii dintilor fata de un cost ce se va amortiza in timp.

Costurile depind de mai multi factori. In mare, acestea implica: implantul propriu-zis, pretul bontului protetic, pretul coroanei dentare ce se fixeaza pe implant. Insa, costul poate varia in functie de fiecare caz in parte. Atunci cand compari un implant dentar ca pret cu efortul care este implicat in procedura, precum si materialele, vei constata ca, de fapt, acesta nu este unul inaccesibil.

Materialele care se folosesc sunt extrem de durabile. Durata de viata a unui implant este chiar si de 20 de ani. Astfel, cand evaluezi un implant dentar ca pret, retine faptul ca, timp de foarte multi ani, el se va comporta precum dintii tai naturali. Insa, pentru reusita procedurii, trebuie sa te asiguri ca vei beneficia de experienta celor mai buni specialisti in domeniu. Medicul dentist impreuna cu proteticianul si tehnicianul dentar joaca un rol esential in acest procedeu.

In plus, daca starea de sanatate nu este tocmai optima, va trebui sa realizezi o serie de investigatii si proceduri suplimentare care vor ridica costurile procedurii. Insa nu-ti face griji! Cabinetele medicale cu experienta in domeniu, precum clinica Dental Premier, sunt constiente de efortul pe care pacientii lor il depun. De aceea, vin in intampinarea ta cu reduceri si oferte de pret care iti vor usura povara.

 

Nu mai amana! Programeaza-te chiar azi la specialist si afla toate informatiile de care ai nevoie pentru a luat decizia corecta!

 

Citește și