In cazul în care drumurile vor fi blocate de zăpezi, oficialitatile din Botosani vor lua masuri

0

Persoanele dializate din judeţul Botoşani vor fi cazate la două pensiuni de pe raza municipiului reşedinţă în cazul în care condiţiile meteo nu vor permite mijloacelor de transport care le preiau de la domiciliu să le readucă acasă, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, subprefectul Dan Nechifor.

Acesta a declarat că ambele centre de dializă din Botoşani au încheiat contracte comerciale cu unităţi de cazare pentru situaţia în care, din cauza ninsorii şi a viscolului, drumurile devin impracticabile sau persoanele dializate rămân înzăpezite.

„Cele două unităţi de dializă au încheiat contracte cu societăţi turistice, unde vor fi cazaţi dializaţii în cazul în care drumurile sunt blocate sau ei rămân blocaţi datorită intemperiilor. Toată această chestiune este pe baza unor contracte încheiate între societăţile respective”, a afirmat Nechifor.

Autorităţile judeţene au o evidenţă exactă a tuturor persoanelor dializate din judeţ, cărora le acordă o atenţie specială în cazul unor avertizări meteo de vreme rea pe timpul iernii.

Datele statistice arată că, la nivelul judeţului Botoşani, există 294 persoane cu nevoi de dializă.

Sursa: News24.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata