Ina Rus, de la muzica populara, la colaborarea cu Mihai Alexandru

0

Inca de la început de an s-a lansat o nouă piesă interpretată de tânăra Ina Rus de 16 ani, în colaborare cu Mihai Alexandru, compozitorul care a lansat proiectul „Al Mike Pepiniera” în care lucrează cu foarte mulți adolecenti talentați. Tanara, care este din Pădurea Neagră, județul Bihor, a lansat un lyric video pentru piesa „Clipe de vis”, melodie lansată la început de an, pe 4 ianuarie. Melodia scrisă de compozitorul Mihai Alexandru, este prima mea piesă și totodată melodia pentru secțiunea Creație a Festivalului Mamaia Copiilor 2020, e o piesă de suflet care mă descrie pur și simplu.

ina rus abordeaza mai multe stiluri

Pe domnul Mihai Alexandru l-am cunoscut în juriile festivalelor la care am participat. Ne cunoaștem de aproximativ 5 ani, dar anul trecut am avut onoarea să îmi compună și o primă piesă. Mihai Alexandru este un om prietenos, cu care mă înțeleg foarte bine, este un om minunat și foarte amuzant, însă când vine vorba de muzică este foarte exigent. Am învățat ce înseamnă muzică și tot ce ține de aceasta de la doamna profesoară Valeria Dinu Mișcuția, îndrumătoarea grupului Star Vivere, dar în paralel sunt elevă și la Liceul de Arte din Oradea, unde fac canto – muzică populară cu doamna Ancuța Pop Măslină”, a povestit tânăra interpreta care canta si muzica populara.

„Cant mai multe genuri: muzică ușoară, muzica populară, muzica etno, dar în primul rand cant și pricesne, cu asta am început de mică, cântam Duminica și în zi de sărbătoare în corul bisericii din sat, îndrumată de o doamnă profesoară tot de acolo căruia ii mulțumesc foarte mult, probabil fără ea nu as fi ajuns unde sunt azi.

ina cu mihai alexandru si profesoara de canto Valeria Dinu Miscutia, indrumatoarea grupului Star Vivere din Oradea
ina cu mihai alexandru si profesoara de canto Valeria Dinu Miscutia, indrumatoarea grupului Star Vivere din Oradea

Consider că un artist adevărat trebuie sa cânte cât mai multe genuri muzicale”, a spus tanara solista. Ina Rus a mai lucrat si cu alti profesori de canto. „Am învățat ce înseamnă muzica și tot ce ține de aceasta de la doamna profesoara Valeria Dinu Mișcuția, indrumatoarea grupului Star Vivere, dar in paralel sunt elevă și la Liceul de Arte din Oradea, unde fac canto – muzică populară cu doamna Ancuța Pop Măslină”.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și