Jamie Foxx pune ceva „Suflet” în filmele de Crăciun

0

„Sufletul” duce filmele animate la noi culmi, nu doar cu temele sale filosofice despre sensul vieții, ci ca primul din istoria filmului de lungmetraj de 25 de ani de la Pixar care prezintă o distribuție predominant neagră.

Cu Jamie Foxx în rolul unui aspirant pianist de jazz a cărui viață nu a ieșit așa cum și-a dorit, filmul de familie „Soul” are premiera la serviciul de streaming Disney + în ziua de Crăciun.

Distribuția sa de actori vocali îi include pe Phylicia Rashad, Questlove, Angela Bassett și Daveed Diggs, cu Jon Batiste cântând muzica de jazz. Co-regizorul și scriitorul Pete Docter a spus că „Sufletul” nu și-a propus să fie centrat în jurul unei persoane de culoare.

„A fost doar un film care a fost foarte rezonant cu propria mea experiență. Și apoi alegerea de a-l face muzician de jazz ne-a făcut să simțim că a fost alegerea corectă și potrivită pentru a-l face și negru ”, a spus Docter.

Foxx, care a câștigat un Oscar în 2005 pentru rolul muzicianului Ray Charles, a salutat șansa de a lua rolul. „Oamenilor le provoca nerăbdare să vadă acest lucru – primul lider afro-american Pixar Disney. De asta avem nevoie, știi? ” a spus el.

După o deschidere stabilită în New York City, personajul Foxx cade într-o trapă și se găsește în Great Before, unde trebuie să îndrume un alt suflet pierdut, exprimat de Tina Fey. Docter a spus că filmul a fost declanșat de propriile sale meditații despre viață.

„Mulți dintre noi trebuie să ne dăm seama ce naiba se întâmplă, ce facem cu viața noastră … de ce suntem aici și ce ar trebui să facem pentru a profita la maximum de asta?”

Fey a numit filmul cadou de Crăciun după un an marcat de provocările pandemiei coronavirusului. „Am trecut prin atât de multe. A trebuit să punem întrebări mari despre viața noastră și de ce ne este frică. Și, așa, sperăm că va fi un cadou bucuros pentru oameni să urmărească pauzele de Crăciun cu familiile lor ”, a spus Fey.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata