J&J întrerupe studiile vaccinului COVID-19 din cauza unei boli inexplicabile la participanți

0

Johnson & Johnson JNJ.N au declarat, luni, că au întrerupt temporar studiile clinice candidate la vaccinul COVID-19 din cauza unei boli inexplicabile la un participant la studiu, amânând unul dintre cele mai înalte eforturi de profilare a pandemiei globale.

Boala participantului este examinată și evaluată de un consiliu independent de monitorizare a datelor și siguranței, precum și de medicii clinici și de siguranță ai companiei, a declarat compania aici într-un comunicat.

J&J, care raportează rezultatele financiare trimestriale marți dimineață, a declarat că astfel de pauze sunt normale în cadrul unor încercări mari, care pot include zeci de mii de oameni.

Acesta a spus că „pauza de studiu” în administrarea dozelor de vaccin candidat a fost diferită de o „reținere de reglementare” cerută de autoritățile sanitare.

Cazul actual este o pauză. Cu toate acestea, mișcarea lui J & J urmează una similară a lui AstraZeneca Plc.

În septembrie, AstraZeneca AZN.L a întrerupt studiile în stadiu târziu ale vaccinului său experimental împotriva coronavirusului, dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford, din cauza unei boli inexplicabile la un participant la studiu din Marea Britanie.

În timp ce studiile din Marea Britanie, Brazilia, Africa de Sud și India au fost reluate, procesul SUA este încă în așteptarea unei revizuiri de reglementare.

Dr. William Schaffner, profesor de boli infecțioase la Școala de Medicină a Universității Vanderbilt, a declarat prin e-mail că „Toată lumea este în alertă din cauza a ceea ce s-a întâmplat cu AstraZeneca”, adăugând că ar putea dura o săptămână pentru a colecta informații.

„Ar trebui să fie un eveniment advers grav. Dacă ar fi ceva de genul cancerului de prostată, al diabetului necontrolat sau al unui atac de cord – nu l-ar opri din niciunul din aceste motive. Acesta este probabil un eveniment neurologic ”, a spus el.

Luna trecută, J&J a declarat că vaccinul său experimental COVID-19 a produs un răspuns imun puternic împotriva noului coronavirus într-un studiu clinic în stadiu incipient până la mijloc, în urma căruia compania a lansat un studiu final de 60.000 de persoane, ale cărui rezultate au fost așteptate de sfârșitul acestui an sau începutul anului 2021.

Citeste continuarea J&J întrerupe studiile vaccinului COVID-19 din cauza unei boli inexplicabile la participanți

Citește și