Jurnalistul BBC Martin Bashir „se simte rău” din cauza Covid

0

Jurnalistul BBC Martin Bashir este „foarte grav” din cauza complicațiilor de la coronavirus, a declarat corporația.

Bărbatul în vârstă de 57 de ani, care a apărut în toată lumea prin interviul din 1995 cu prințesa Diana, este în prezent editor de religie al BBC News.

„Toată lumea de la BBC îi dorește o recuperare completă”, a spus o purtătoare de cuvânt.

Bashir este, de asemenea, cunoscut pentru interviurile cu starul pop Michael Jackson și suspecții din cazul Stephen Lawrence.

„Ne pare rău să spunem că Martin se simte rău cu complicațiile legate de Covid-19”, a spus purtătorul de cuvânt al BBC. „Am cere ca respectarea vieții private și a familiei sale să fie luată în considerare în acest moment”.

Domnul Bashir a lucrat ca și corespondent al știrilor BBC din 1987 până în 1992, înainte de a se alătura programului de investigație BBC Panorama.

Înregistra cifrele audienței

În acel program, în 1995, a intervievat-o pe Diana, prințesa de Wales, care a recunoscut că a avut o aventură – și a vorbit despre relația prințului Charles cu Camilla Parker-Bowles, acum ducesă de Cornwall.

„Am fost trei în această căsătorie, așa că a fost cam aglomerată”, a spus ea, într-un program urmărit de unul dintre cele mai mari audiențe de până acum pentru BBC.

Interviul a văzut un interes reînnoit în urma unui documentar de pe Channel 4 care examinează povestea din spatele dezvăluirilor prințesei Diana, care a fost difuzat miercuri seara.

Mai târziu, domnul Bashir a lucrat pentru Tonight la ITV înainte de a se muta în SUA în 2004, unde a găzduit programul ABC Nightline și a lucrat ca „ancoră” de știri la MSNBC.

El a demisionat din MSNBC în 2013, cerându-și scuze pentru că a numit-o pe fosta candidată la vicepreședinție americană, Sarah Palin, „idioată de talie mondială”.

În 2016, domnul Bashir a intrat în BBC ca i corespondent pentru afaceri religioase. Fost student la teologie, el acoperă evenimente din Marea Britanie și din întreaga lume care afectează oameni de diferite credințe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata