Malayezia va desfăşura armata pentru a ajuta la respectarea limitării circulaţiei persoanelor

0

Malayezia va desfăşura armata începând de duminică pentru a ajuta poliţia să pună în aplicare ordinul de limitare a circulaţiei persoanelor, în scopul limitării răspândirii pandemiei COVID-19, a anunţat vineri guvernul de la Kuala Lumpur, potrivit Reuters.

Acest anunţ urmează măsurilor de limitare a călătoriilor din ultimele zile, în condiţiile în care Malayezia a înregistrat 900 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care două decese.

Pe de altă parte, Înaltul Comisariat al ONU pentru refugiaţi (UNHCR) şi liderii comunităţii rohingya din Malayezia îşi intensifică eforturile pentru ca toţi participanţii la procesiunea organizaţiei Tablighi Jamaat, desfăşurată în perioada 27 februarie – 1 martie şi la care au fost prezenţi aproximativ 16.000 de musulmani misionari, să-şi facă testul pentru coronavirus.

Peste 670 de cazuri din Asia de Sud-Est sunt legate de această reuniune, desfăşurată la o moschee din suburbiile capitalei malayeziene Kuala Lumpur.

Reuters a relatat joi că autorităţile încearcă să identifice aproximativ 2.000 de membri ai comunităţii rohingya care au participat la eveniment.

”Noi i-am sfătuit pe membrii comunităţii rohingya să accepte să fie testaţi”, a declarat Bo Min Naing, preşedintele Societăţii Rohingya din Malayezia.

Pe website-ul său, UNHCR a anunţat că i-a solicitat guvernului malayezian să nu aresteze niciun refugiat sau solicitant de azil care nu are documente sau are documente expirate. UNHCR şi-a amânat toate reuniunile din Malayezia pentru a contribui la măsurile de limitare a propagării virusului SARS-CoV-2.

Aproximativ 4.000 dintre cei 14.500 de cetăţeni malayezieni care au participat la procesiunea organizaţiei Tablighi Jamaat urmează să fie testaţi. Ceilalţi 1.500 de participanţi au provenit din ţări precum Brunei, Cambodgia, Singapore, Thailanda, Vietnam, Indonezia şi Filipine.

Malayezia a înregistrat 900 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 576 sunt legate de procesiunea respectivă.

Sursa: News24.ro.

Citește și