Mamica si bebele la jogging

0

O plimbare cu cel mic poate fi cea mai buna ocazie pentru mamici sa isi recapete silueta dinainte de sarcina. Multumita inovatiilor in domeniul carucioarelor sport disponibile in magazine si online, plimbarea, motiv de bucurie pentru copii poate sa devina si joggingul de dimineata al mamicii.

Cu bebe la jogging

Cele mai multe proaspete mamici se trezesc prinse intr-un cerc vicios in care activitatea de proaspat parinte le consuma toate energia fara vreun avantaj pentru silueta. Din contra, de multe ori datorita stresului si starii constante de oboseala multe femei se trezesc punand inapoi kilogramele pierdute imediat dupa nastere. Investitia intr-un carucior copii sport din tipul celor abia intrate pe piata este o investitie intr-un stil de viata mai sanatos. In plus, ca bonus, bebelusii adora sa insoteasca mamicile pentru o sesiune de jogging de dimineata.

La alegerea caruciorului sport trebuie luate in considerare cateva criterii de maxima importanta.

Medicii pediatrii recomanda ca iesirile pentru jogging sa nu inceapa prea devreme pentru cei mici. Pentru ca un bebelus sa poata fi luat in siguranta la o scurta alergare prin parc acesta trebuia sa aiba o varsta de cel putin 8 luni pentru ca muschii gatului sa fie bine dezvoltati si socurile sa nu afecteze in mod negativ..

Copiii de peste un an sunt in general perfect dezvoltati pentru a putea fi luati in siguranta la o iesire de jogging de dimineata atunci cand caruciorul este construit pentru aceasta activitate.

Carucioarele traditionale nu sunt potrivite pentru alergat sau teren accidentat datorita lipsei de amortizare si dificultatii de control a directiei.

Pentru a fi sigur, un carucior sport pentru copii are amortizoare pe toate rotile si are adesea trei in loc de patru roti pentru a putea fi manevrat mai eficient.

Trasaturile principale de siguranta pe care parintii trebuie sa le caute atunci cand urmaresc sa cumpere un carucior sport pentru alergat dintr-un magazin online de articole pentru copii sunt cele legate de:

Roti – Rotile trebuie sa fie de 16 inch in spate si cel putin 12 inchi sau mai mult in fata. Acest diametru este dublu fata de modelele de carucioare bebe traditionale si este conceput astfel pentru a diminua socul resimtit de la denivelarile de pe sosea. Dimensiunea rotilor inseamna de asemenea mai putin efort depus la impingerea caruciorului. Distanta dintre roti este mai mare decat la carucioarele traditionale tot pentru a absorbi din socul denivelarilor. O ultima trasatura importanta in ceea ce priveste designul rotilor este posibilitatea de a bloca roata din fata pentru a o impiedica din a oscila periculos si a rasturna caruciorul.

Scaun – Scaunul in care sta bebelusul intr-un carucior sport de alergat este mult mai inclinat pe spate decat cel dintr-un carucior traditional. Aceasta trasatura este extrem de importanta datorita faptului ca permite ca socurile de la denivelari sa fie transmise pe o suprafata mai mare a corpului bebelusului si nu direct pe sira spinarii daca cesta ar sta intr-o pozitie de sezut.

Centura de siguranta – Carucioarele sport pentru alergat trebuie sa fie dotate in mod neaparat cu centuri de siguranta in 5 puncte. In cazul in care situatia scapa intr-un fel sau altul de sub control si caruciorul se rastoarna, acest tip de centuri minimalizeaza pericolul asupra copilului. Acest tip de carucioare copii sunt prevazute si cu o centura speciala care se leaga de la carucior in jurul taliei mamicii pentru a proteja copilul in cazul in care aceasta pierde controlul caruciorului sau se impiedica si cade.

De retinut este faptul ca nu toate modelele de carucioare sport dintr-un magazin online de articole pentru copii sunt potrivite pentru jogging. Cu precautia necesara plimbarea matinala poate deveni mai mult decat un motiv de bucurii pentru copii care adora aerul proaspat al diminetii, ci si o activitate sanatoasa si energizanta pentru mamici.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și