Marea Britanie – Regina Elisabeta a II-a stabilește „o perioadă de tranziție” pentru ducii de Sussex

0

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a anunţat luni că familia regală britanică va demara „o perioadă de tranziţie” pentru a stabili noua situaţie a ducilor Sussex, prinţul Harry şi Meghan Markle, în care „ei vor petrece timpul în Canada şi Marea Britani”, relatează EFE şi AFP.

După o reuniune desfăşurată luni pentru a elucida viitorul rol în monarhie a prinţului Harry şi a soţiei sale, Palatul Buckingham a publicat un comunicat în care regina subliniază că există „chestiuni complexe de rezolvat”, pentru care va fi anunţată o soluţie „în următoarele zile.

După reuniune, prinţul Harry, fratele său William şi tatăl lor Charles au fost văzuţi plecând separat din reşedinţa regală de la Sandringham.

Acordul intervenit luni va permite ducilor de Sussex să se retragă pentru o perioadă, timp în care ei vor locui în Marea Britanie şi în Canada, notează comunicatul.

Suverana în vârstă de 93 de ani a declarat că „susţine pe deplin” decizia cuplului princiar şi a cerut ca deciziile finale să fie găsite „în zilele următoare”, subliniind că mai sunt „multe de făcut” în privinţa „chestiunilor complexe”.

Sursa foto: adevarul.ro

Sursa – Glow Magazin.

Citește și