Multe luxaţii şi entorse la Spitalul Judeţean Miercurea Ciuc

0

Numărul pacienţilor care se prezintă cu fracturi, luxaţii sau entorse la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc este în creştere, începând cu decembrie 2019, comparativ cu lunile trecute, în majoritatea cazurilor fiind vorba de persoane care au alunecat pe gheaţă sau care au suferit accidente pe pârtiile de schi.

Referentul de presă al Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Miercurea Ciuc, Kiss Edit, a declarat, pentru AGERPRES, că în luna decembrie, la UPU s-au înregistrat 383 de cazuri de luxaţii, entorse şi fracturi, ceea ce înseamnă că în fiecare zi au avut nevoie de ajutor peste zece persoane. În luna ianuarie, tendinţa de creştere se menţine, fiind una obişnuită pentru această perioadă a anului, a mai precizat sursa citată.

Kiss Edit a explicat că s-au înregistrat atât cazuri uşoare, cât şi unele mai complicate, printre pacienţi numărându-se mulţi copii, care s-au accidentat la schi sau la săniuş.

De asemenea, la spital au ajuns şi persoane în vârstă care au alunecat pe gheaţă şi au suferit fracturi sau entorse.

Celor care merg la schi sau la patinaj li se recomandă să apeleze la un instructor care să-i supravegheze până învaţă, foarte importantă fiind şi folosirea echipamentului de protecţie.

Totodată, persoanelor în vârstă li se recomandă atenţie sporită şi utilizarea încălţămintei potrivite, atât atunci când se deplasează în oraş, cât şi când ies în propriile curţi.

Sursa: News24.ro.

Citește și