Olt: DSP solicită primăriilor să ridice laptele praf pentru copiii care nu beneficiază de lapte matern

0

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt are în depozit peste 10.000 de cutii de lapte praf pentru copiii care nu beneficiază de lapte matern şi a solicitat spirjinul Prefecturii pentru a-i anunţa pe reprezentanţii primăriilor să ridice produsul pentru a-l distribui beneficiarilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, laptele praf aflat în depozit are termen de valabilitate până peste doi ani şi ar ajunge pentru aproximativ 170 de copii, în condiţiile în care pentru un copil se acordă câte cinci cutii de lapte praf lunar.

Laptele praf se acordă gratuit, pe baza unei prescripţii de la medicul de familie, numai copiilor cu vârsta de până la un an, care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în următoarele criterii: cu mame care prezintă contraindicaţii ale alăptării; copii sănătoşi la care se constată o creştere nesatisfăcătoare (sub limita inferioară a normalului vârstei) din cauza absenţei laptelui matern; copil adoptat sau aflat în familie de plasament; cu mama decedată.

„Având în vedere că la nivelul Depozitului DSP Olt există 10.467 de cutii cu lapte praf (9.036 cutii Nan Optipro + 1.431 cutii Vitalact Basic) am solicitat sprijinul Instituţiei Prefectului Olt în anunţarea reprezentanţilor consiliilor locale, pentru ridicarea acestui produs în favoarea beneficiarilor. Dorim această susţinere pentru desfăşurarea în condiţii optime a programului de combatere şi profilaxie a distrofiei la copilul de 0 – 12 luni, prin acordarea gratuită a laptelui praf”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Sursa foto: cetateanul.net

Sursa: News24.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata