Platforma de teleterapie Sunt OK! este disponibilă pentru tinerii afectaţi de cancer

0

Pentru a celebra Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer, Asociaţia Little People este mândră să anunţe funcţionalitatea platformei ,,Sunt OK!”, prima platformă de teleterapie destinată tinerilor afectaţi de cancer din România.

Prin intermediul platformei ,,Sunt OK!” pacienţii pot beneficia de la distanţă de sesiuni de consultaţie psihologică şi psihoterapie, ori de câte ori au nevoie şi oriunde se află în România, discutând online cu terapeuţi licenţiaţi.

„Frica de reacţia celor din jur, teama de ceea ce înseamnă să fii avut cancer, povara pe care o porţi constant în subconştient că eşti diferit, ideea ca ai putea recidiva, faptul că ţi-ai vedea familia suferind încă o dată sunt gânduri care nu dispar, deşi nu o spunem cu voce tare.” supravieţuitor de cancer, membru al Comunităţii Temerarii.

,,În zilele de azi, lumea încă te priveşte ciudat când spui că vrei să mergi la psiholog sau la terapeut. Cu atât mai mult când le spui că ai avut cancer. Vă invit să susţineţi proiectul „Sunt OK!”, prin care tineri pacienţi afectaţi de cancer pot accesa suport emoţional online, oricând, oriunde şi fără prejudecăţi.” Emanuel Schipor, supravieţuitor de cancer.

Campania nu este comunicată doar prin mărturiile puternice ale tinerilor supravieţuitori de cancer, ci şi vizual prin ,,semnul Sunt OK!”din dorinţa de a ajunge un simbol, un punct de reper recunoscut atunci când vine vorba despre importanţa pe care ar trebui să o acordăm sănătăţii mentale.

Mulţumiri speciale revin partenerilor noştri Banca Transilvania şi Atlas care au contribuit la realizarea platformei ,,Sunt OK!”.

În fiecare an, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului cu Cancer, Asociaţia Little People România, cunoscută pentru serviciile de suport emoţional oferite copiilor şi tinerilor afectaţi de cancer, întreprinde o serie de acţiuni şi demersuri care să aducă în atenţia opiniei publice provocările complexe ale pacienţilor oncologici.

Sursa: News24.ro.

Citește și