Poeta de inaugurare Amanda Gorman solicită „unitate și unire”

0

Amanda Gorman a devenit cea mai tânără poetă care a jucat vreodată la o inaugurare prezidențială, apelând la „unitate și unire” în poemul său auto-scris.

Tânăra de 22 de ani și-a livrat lucrarea The Hill We Climb atât demnitarilor prezenți în Washington DC, cât și unui public global.

„Când vine ziua, ne întrebăm unde putem găsi lumina în această umbră nesfârșită?” a început poemul ei de cinci minute. Ea a continuat să facă referire la furtuna din Capitol la începutul acestei luni.

„Am văzut o forță care ne-ar distruge națiunea decât să o împărtășească, ar distruge țara noastră dacă ar însemna întârzierea democrației”, a declarat ea. „Și acest efort aproape a reușit. Dar, deși democrația poate fi întârziată periodic, ea nu poate fi niciodată învinsă permanent”.

În poezia sa, Gorman s-a descris ca „o fată neagră și slabă, descendentă din sclavi și crescută de o mamă singură [care] poate visa să devină președinte, pentru a-și găsi singura recitând pentru unul”.

Primul laureat al poetei naționale pentru tineret din America și-a făcut treaba, care a fost să găsească cuvintele potrivite la momentul potrivit. A fost un poem frumos ritmat, bine judecat, pentru o ocazie specială, dar va trăi mult dincolo de timpul și spațiul momentului. Amanda Gorman și-a livrat piesa cu har, cuvintele pe care le conținea vor răsuna cu oamenii din întreaga lume: astăzi, mâine și departe în viitor.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și