Producătorii de la Bollywood depun un proces pentru mediatizare

0

Unele dintre cele mai mari companii de producție din Bollywood au intentat o acțiune în justiție împotriva „raportării iresponsabile” a unor mass-media indiene. Vine după moartea actorului din Bollywood, Sushant Singh Rajput, în iunie. Se crede că s-a sinucis, dar cazul a alimentat luni de zile speculațiile canalelor de știri. Zeci de companii, inclusiv cele deținute de vedetele Shah Rukh Khan, Aamir Khan și Salman Khan au luat măsuri. „Mediul de subzistență al persoanelor asociate cu Bollywood este grav afectat de campania de difuzare condusă de inculpați”, se arată în caz. Mass-media indiană a fost dominată de moartea actorului în ultimele luni.

Un total de 34 de producători și patru asociații din industria cinematografică s-au alăturat cazului împotriva a două canale de presă indiene și a patru prezentatori, care nu au răspuns încă acuzațiilor.

„Confidențialitatea membrilor Bollywood este invadată, iar reputația lor este afectată iremediabil prin pictarea întregului Bollywood drept criminali, pătrunși în cultura drogurilor și prin faptul că a face parte din Bollywood este sinonim cu acte criminale din imaginația publică”, potrivit la proces.

Rajput, în vârstă de 34 de ani, a fost găsit mort în apartamentul său din Mumbai pe 14 iunie. Poliția de atunci a spus că s-a sinucis.

Dar familia sa a înregistrat ulterior o plângere a poliției împotriva iubitei sale Rhea Chakraborty, acuzând-o de instigare la sinucidere și alte infracțiuni, pe care ea le-a negat.

De atunci, o serie de vedete din Bollywood, inclusiv actrița Deepika Padukone, s-au confruntat, de asemenea, cu întrebări ca parte a anchetei asupra morții lui Rajput – deși niciuna nu a fost acuzată de nicio acțiune greșită.

Cazul este investigat acum de trei agenții federale. Cu anchetatorii care alimentează picături de informații către mass-media, zvonurile și presupunerile despre ceea ce s-a întâmplat și despre cine este responsabil au fost răspândite.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și