Producătorul australian se confruntă cu dubla carantină COVID pentru festivalul de la Veneția

0

Regizorul australian Roderick MacKay a scăpat de restricțiile COVID-19 pentru a face o călătorie „descurajantă” la festivalul de film de la Veneția, unde premierul său de film „The Furnace” are premiera vineri.

MacKay a trebuit să obțină permisiunea de la autoritățile australiene pentru a părăsi propria țară, a face o carantină la Roma timp de două săptămâni înainte de a călători la Veneția și va trebui să facă din nou carantină când se va întoarce în Australia.

Călătoria în această perioadă a lumii este un pic descurajantă în orice scop”, a spus MacKay, în vârstă de 33 de ani, care a filmat un videoclip despre călătoria și autoizolarea sa pe mobilul său, a declarat pentru Reuters într-un interviu.

„Dar, făcând acest lucru, venind la un festival de top ca Veneția, pentru a avea premiera de debut a filmului pe scena mondială, este cu siguranță un cu totul alt strat de descurajare”, a spus el, adăugând că a fost fericit și onorat de a fi la cel mai vechi festival de film din lume.

„Cuptorul”, care se află în secțiunea Orizont din afara competiției principale, spune povestea puțin cunoscută a cameriștilor aduși în Australia de către imperiul britanic din India, Afganistan și Persia în a doua jumătate a secolului al XIX-lea și a populației aborigene locale.

Festivalul de film de la Veneția este primul astfel de eveniment internațional care se desfășoară în fața publicului live, de când pandemia de coronavirus a închis o mare parte din lumea filmului. Se va desfășura până pe 12 septembrie.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și