Producătorul muzical „vizionar” Sophie a murit la vârsta de 34 de ani

0

Sophie, muzicianul și producătorul experimental nominalizat la Grammy, a murit la vârsta de 34 de ani, în urma unui „accident brusc” din Atena.

Artista născută în Glasgow a lucrat cu Madonna și Charli XCX. Într-un comunicat, conducerea lui Sophie a declarat că muzicianul a murit sâmbătă în jurul orei 04:00 în capitala Greciei, unde locuise.

„Sophie a fost pionierul unui nou sunet, unul dintre cei mai influenți artiști din ultimul deceniu”, au spus ei. O altă declarație a casei de discuri Sophie Transgressive, a explicat modul în care s-a produs „teribilul accident”.

„Fidelă spiritualității sale, se urcase pentru a privi luna plină și a alunecat și a căzut”, au postat online. – Va fi mereu aici cu noi.”

„Familia mulțumește tuturor pentru dragoste și sprijin și solicită confidențialitate în acest moment devastator”.

Sophie a fost cunoscută și ca icoană transgender, după ce și-a afirmat identitatea în videoclipul din 2017 pentru It’s Okay To Cry. Conducerea artistei a spus că va fi amintită „nu numai pentru producția și creativitatea ingenioase, ci și pentru mesajul și vizibilitatea realizate. O icoană a eliberării”.

„Un pionier”

Producțiile inovatoare ale lui Sophie s-au bazat pe muzica de pop, trance și underground, amestecându-le cu forme de undă deformate și dezorientante pentru a crea un sunet atât de recunoscut instantaneu, cât și foarte solicitat.

Madonna a căutat-o ​​pe Sophie pentru a co-produce single-ul Bitch, I’m Madonna din 2015; în timp ce Charli XCX a lucrat cu muzicianul la EP-ul ei abraziv, avangardist, Vroom Vroom și single-ul de succes After The Afterparty.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și