Regizorul din Hong Kong descrie cum a trecut printr-o „luptă fantastică” pentru realizarea unui nou film

0

Regizorul Ann Hui și-a descris „lupta fantastică” pentru a-și face noul film „Dragoste după dragoste”, în timp ce protestele pro-democrație au izbucnit în casa ei din Hong Kong și apoi pandemia globală a oprit călătoriile.

Hui, în vârstă de 73 de ani, va primi marți un premiu, „Leul de Aur” pentru realizarea vieții, de către Festivalul de Film de la Veneția.

Alberto Barbera, directorul festivalului, a numit-o „unul dintre cei mai respectați, prolifici și versatili regizori din Asia”.

Noul ei film este o poveste despre dragoste chinuitoare și depravare morală în cadrul societății înalte din Hong Kong înainte de al doilea război mondial.

Bazat pe o nuvelă a lui Eileen Chang, se concentrează pe o tânără din Shanghai, care caută ajutor de la o mătușă bogată.

Mutându-se cu primul concubin temperamental și deziluzionat, ea este aspirată în lumea ei de petreceri fanteziste și relații ambigue cu bărbați bogați și mai în vârstă.

Apoi se îndrăgostește de un „playboy” cu probleme.

„Când am terminat de filmat, a început mișcarea de proteste din Hong Kong … în fiecare zi auzeam gazele lacrimogene de la parter și chiar le simțeam mirosul și trebuia să mă întorc acasă în fiecare seară prin metrou”, a spus Hui.

După cinci luni de muncă în timpul protestelor, pandemia a complicat apoi activitatea de post-producție, lăsând echipa să se bazeze pe întâlniri zoom.

„Ne-am întâlnit cu greu și am făcut-o și a fost, cum să o numim? Lupta fantastică. ” „Este un fel de exemplu mișcător al modului în care oamenii lucrează la film, indiferent de problemele vieții și de toate, și am încercat din răsputeri să realizăm filmul în ciuda marilor dificultăți.”

Hui a regizat aproape 30 de lungmetraje, inclusiv „Oameni cu barca”, „Eroi obișnuiți” și „Era de aur”.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și