Rihanna, prinsă în mijlocul acuzațiilor! India spune că vedeta face tweet-uri „iresponsabil”

0

India a acuzat „indivizii străini” și celebritățile de „senzaționalism” după ce un tweet al superstarului pop Rihanna, extinzând sprijinul către fermierii care protestează, a atras atenția globală.

Câteva ore după tweet-ul cântăreței, activista adolescentă pentru climă Greta Thunberg și nepoata vicepreședintelui SUA, Meena Harris, au trimis, de asemenea, un sprijin pentru fermieri.

Tweeturile lor foarte distribuite au devenit virale, obținând mii de răspunsuri. Fermierii au protestat la frontierele Delhi-ului împotriva noilor legi agricole.

Într-o declarație, miercuri, ministerul afacerilor externe din India a declarat că parlamentul a adoptat „legislația reformistă referitoare la sectorul agricol” după o dezbatere și o discuție completă.

„Tentația hashtag-urilor și a comentariilor senzaționaliste de pe rețelele sociale, mai ales atunci când sunt recurse de vedete și de alții, nu este nici exactă, nici responsabilă”, a adăugat aceasta.

Tweetul Rihannei s-a legat marți de o știre despre blocada internetului pe site-urile de protest.

India a suspendat serviciile de internet mobil în trei zone din jurul capitalei, Delhi, unde zeci de mii de fermieri campează pentru a protesta împotriva noilor legi.

Guvernul a declarat că oprirea va fi „menținerea siguranței publice”. Protestul a făcut titluri internaționale săptămâna trecută, când un miting despre tractoare de către fermieri s-a încheiat cu ciocniri violente care au lăsat un protestatar mort și zeci de polițiști răniți.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și