Sectorul muzicii live are nevoie de o „dată de repornire”,spune guvernul

0

Concertele și festivalurile au nevoie de asistență guvernamentală pentru a „reveni pe picioare”, spune organismul comercial din industria muzicală UK Music. Solicită parlamentarilor să numească o „dată de repornire”, după care concertele pot continua, după luni de anulări.

Organismul solicită, de asemenea, guvernului să introducă o asigurare de anulare Covid pentru evenimente live și să extindă reducerea TVA la biletele de concert. Guvernul a declarat că lucrează „complet” pentru a sprijini sectorul.

Apelul la acțiune al UK Music a venit într-un raport intitulat „Let the Music Play: Save Our Summer 2021”, care a subliniat o serie de măsuri care ar putea ajuta industria să se reîncarce.

A fost publicat pentru a coincide cu o anchetă privind viabilitatea festivalurilor din această vară, care va fi lansată marți în Parlament. Organizatorii festivalurilor Parklife și Boomtown, precum și CEO-ul muzicii din Marea Britanie, Jamie Njoku-Goodwinm, vor depune mărturie la prima sesiune de marți dimineață.

„Nicio certitudine”

Industria muzicii live din Marea Britanie a avut o valoare de 1,3 miliarde de lire sterline în 2020 – dar a fost lovită în mod deosebit de puternic de pandemia Covid-19, cu peste 90% din concertele planificate pentru 2020 anulate.

Veniturile festivalurilor au scăzut cu 90,2% în 2020, cu temerile concedierilor pentru până la 50% din forța de muncă, potrivit Asociației Festivalurilor Independente.

Într-un comunicat, UK Music a declarat că nu există „nicio certitudine” cu privire la momentul în care evenimentele se vor putea relua în fața mulțimilor cu capacitate maximă și sectorul trebuie să poată „planifica perioada post-pandemică și sezonul de vară de vârf”.

Acesta a adăugat că lipsa asigurării pentru coronavirus a fost „cea mai mare barieră” în calea reluării evenimentelor; și a solicitat guvernului să introducă o schemă similară cu cea prezentată pentru industria cinematografică și de televiziune în iulie, care compensează companiile în care sunt suportate costuri din cauza întârzierii sau abandonării proiectelor din cauza Covid-19.

Directorul executiv al muzicii din Marea Britanie, Jamie Njoku-Goodwin, a declarat: „Deși această pandemie este încă dezlănțuită și continuă să provoace devastări vieții și mijloacelor de trai în prezent, există un punct final la vedere.

„Guvernul lansează vaccinul și speculează în mod deschis despre revenirea la normal până în primăvară – dar există un risc serios ca, chiar dacă acest lucru se dovedește a fi o realitate, lipsa de preaviz și opțiunile de asigurare disponibile vor însemna o mare parte din muzica de vară din 2021 sezonul nu poate merge mai departe.”

„În acest raport, UK Music propune un plan clar de redresare: ce trebuie să facem pentru ca sectorul spectacolelor live să revină în picioare în 2021. Dar ceasul ticăie și, în curând, am putut vedea festivaluri și evenimente majore care încep să tragă din priză din lipsă de certitudine”.

Răspunzând la raport, un purtător de cuvânt al DCMS a spus: „Știm că sunt vremuri dificile pentru sectorul evenimentelor live și lucrăm în plan pentru a-l susține.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata