Sfaturi pentru când cumperi un apartament – ce ar trebui să verifici

0

Dacă te gândești să îți cumperi un apartament, cu siguranță ți-ai imaginat cel puțin o dată cum ar trebui să arate locuința ta de vis: câte camere să aibă, în ce zonă să fie situată și în ce fel de bloc să se afle. Totuși, atunci când vine vorba de a lua o decizie finală, factorii ce trebuie să fie luați în considerare sunt mult mai numeroși, pentru a te putea asigura că investiția pe care o vei face va merita cu adevărat. Iată în continuare ce aspecte sunt esențiale în alegerea apartamentului potrivit:

Sursele din care primești informații când cumperi un apartament

În ziua de astăzi, când internetul este plin de informații, poți crede că e mai ușor ca oricând să te documentezi cu privire la subiectele care te interesează. Realitatea este însă că nu toate site-urile oferă informații corecte și de aceea este bine să filtrezi informațiile înainte de a putea lua o decizie în cunoștință de cauză.

De exemplu, când găsești un apartament care la prima vedere pare de vis, încearcă să afli din surse sigure dacă locuința respectivă chiar este pe măsura promovării, respectiv dacă zona în care se află este într-adevăr accesibilă, prețul este cel comunicat, specificațiile tehnice și finisajele sunt cele descrise și sunt într-adevăr de calitate, facilitățile sunt clar enunțate și dimensiunea camerelor corespunde cu ceea ce se specifică în anunțul de promovare.

Zona în care vei locui

Zona în care se află apartamentul este un aspect în privința căruia nu ar trebui să faci mari compromisuri. Imaginează-ți viitorul: te vezi locuind într-o zonă din care ajungi greu în oraș și ești astfel nevoit să anulezi o mare parte din ieșirile cu prietenii? Sau, mai degrabă, te imaginezi într-un apartament aflat în apropierea centrului orașului, cu o localizare excelentă și acces facil la parcuri, mall-uri și supermarketuri? Un complex rezidential de blocuri noi din București, situat ideal, la distanță mică de centru, parcul Titan și mallul Park Lake poate fi cea mai bună alegere pentru anii care urmează.

Un alt detaliu pe care te sfătuim să îl verifici este existența școlilor și a grădinițelor în zonă. Chiar dacă în prezent nu ai copii, este posibil ca într-o zi să îți dorești, așa că un cartier cu spații de joacă și școli în apropiere va reprezenta o investiție valoroasă. Nu în ultimul rând, e bine ca în apropierea blocului să ai stații de metrou, troleibuz și tramvai – indiferent că ai sau nu mașină, uneori transportul în comun se poate dovedi cea mai bună soluție pentru a ajunge la muncă sau a străbate orașul.

Seriozitatea dezvoltatorului imobiliar

Pe piață există mulți dezvoltatori imobiliari, așa că se poate dovedi dificil să iei o decizie când vezi diferite reclame tentante. De aceea, unul dintre cele mai prețioase sfaturi pentru când cumperi un apartament nou cu 2 camere în București, de exemplu, ține de seriozitatea dezvoltatorului: alege dezvoltatorul după reputație, vechimea pe piață și proiectele de care s-a mai ocupat. Un exemplu bun în acest sens este Hercesa, care are deja tradiție la nivel național și internațional, remarcându-se prin seriozitate și profesionalism.

Tipul de bloc și calitatea materialelor de construcție

Încă te întrebi dacă să alegi un apartament într-un bloc vechi sau unul într-un bloc nou? Ia în calcul faptul că blocurile noi sunt construite după cele mai recente standarde de calitate și siguranță, pentru a oferi durabilitate în timp. Dacă ai de ales între un complex de apartamente în blocuri noi lângă metrou și un cartier de blocuri vechi, aflat în aceeași zonă, decizia mai sigură este să te îndrepți către imobilul nou construit.

De asemenea, e bine să te interesezi cu privire la structura blocului și materialele de construcție: cărămida izolează termic și menține căldura în anotimpul rece, e rezistentă la umezeală și ignifugă. Amestecul de beton și de cărămidă oferă și el o foarte bună izolare și durabilitate. Iar structura de rezistență de tip beton armat garantează siguranță suplimentară.

Compartimentarea apartamentului

Suprafața apartamentului nu este totul, pentru că mărimea spațiului pe care îl vei putea de fapt utiliza ține de compartimentarea locuinței. În general, apartamentele din blocurile noi din București, de exemplu, se bucură de o mai bună compartimentare, astfel încât tu să poți profita din plin de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Posibilitatea personalizării apartamentului

Casa de vis este cea pe care chiar tu ți-o aranjezi, astfel încât să ți se potrivească perfect ca stil. De aceea, este recomandat să cumperi un apartament nou, direct de la dezvoltator, astfel încât să ai un cuvânt de spus în ceea ce privește tipul de parchet, culoarea vopselii de pe pereți, ceramica din băi sau modelul de uși.

Personalizarea apartamentului înseamnă o locuință pe care o simți din prima ca fiind “acasă”.

Existența unui loc de parcare

Atunci când locuiești într-un oraș aglomerat, ca Bucureștiul, și ai un autoturism, știi cu siguranță cât de important este să ai un loc de parcare doar al tău. Întreabă dezvoltatorul dacă poți achiziționa, odată cu apartamentul, și un loc de parcare.

Vecinii cu care vei conviețui

Un aspect deloc de neglijat este comunitatea în care te muți. Deși ai putea spune că nu ești genul de persoană care comunică foarte des cu vecinii, vei simți totuși o diferență considerabilă atunci când vei locui într-un cartier în care lumea îți zâmbește și te ajută la nevoie, mai bine zis atunci când vei face parte dintr-o comunitate ca o a doua familie.

Într-un complex rezidențial nou vei găsi mulți oameni de vârsta ta, cu care vei putea socializa dacă îți dorești acest lucru și vei putea lega noi prietenii, de durată. Iar copiii tăi vor fi și ei fericiți să aibă tovarăși de joacă de seama lor.

Dacă deja te tentează gândul la un apartament care să corespundă tuturor acestor standarde, te invităm să arunci o privire pe ofertele Vivenda Residencias – este posibil ca apartamentul de vis să fie mai aproape decât credeai.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata