Sibiu: CNAS a început să deconteze operaţiile copiilor bolnavi de inimă, efectuate la o clinică privată din municipiu

0

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) decontează începând din această lună operaţiile copiilor bolnavi de inimă, care se pot face în judeţul Sibiu, doar într-o clinică privată, a anunţat joi, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Vasile Spinean.

Potrivit sursei citate, statul decontează intervenţiile chirurgicale cardiovasculare pentru copii, din clinica privată din Sibiu, dar nu şi cheltuielile hoteliere din acest spital. Astfel, costurile de cazare şi hrană pentru un copil operat pe inimă în acest spital privat se plătesc.

Peste o sută de copii cu malformaţii cardiace au fost operaţi în ultimii trei ani în clinica privată din Sibiu de către echipe formate din mai mulţi chirurgi români şi străini. Copiii au fost operaţi cu ajutorul Fundaţiei Polisano, care a făcut rost de sponsorizări, ca să suporte costurile acestor intervenţii.

Ministrul Sănătăţii, chirurgul Victor Costache, care operează şi în prezent în clinica privată de la Sibiu, a declarat în repetate rânduri că a făcut parte din aceste echipe de medici care au ajutat copiii. Victor Costache a atras atenţia la începutul acestui an, într-o conferinţă de presă, că o mie de copii cu malformaţii cardiace mor anual în România, din cauză că nu sunt operaţi în clinicile de la noi sau din străinătate, unde doar jumătate dintre ei au şansa să beneficieze de o intervenţie.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și