Sir Paul McCartney urmează să lanseze un album despre pandemie: „Tocmai ce mă prosteam”

0

Sir Paul McCartney va lansa un nou album solo care a fost înregistrat spontan în nouă săptămâni în timpul blocării Covid-19.

Intitulat McCartney III, vine în urma lui McCartney I din 1970 și McCartney II din 1980, ambele fiind, de asemenea, înregistrate solo.

„Tocmai mă prosteam, fără să bănuiesc nici măcar o secundă că acesta va fi un album”, a spus vedeta pentru Matt Everitt de la BBC 6 Music.

El a adăugat că unele dintre piese au „ecouri ale pandemiei”. O astfel de piesă prezintă textul: „Când vor veni zilele reci, ne-am dori să fi profitat ziua”.

„Asta a fost pentru a-mi aminti mie și oricui ascultă că trebuie să apreciezi lucrurile bune și să treci prin pandemie”, a spus el. Optimismul lui Sir Paul a fost inspirat de experiențele părinților săi în timpul furtunos din Liverpool în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Au supraviețuit”, a spus bărbatul de 78 de ani. „Au supraviețuit bombardamentului și au pierdut oameni la stânga, la dreapta și la centru și totuși au ieșit din ea cu un spirit incredibil. „Deci, este bine să ne gândim:„ Ei bine, dacă ei au putut să o facă, o pot face și eu ”.

Sir Paul nu plănuise să lanseze un album în 2020. Dar apoi s-a trezit cântând cu When Winter Comes, o piesă inedită de la începutul anilor 1990 care a fost coprodusă de Sir George Martin.

Aceasta a inspirat o nouă piesă, Long Tailed Winter Bird, în timp ce o versiune rescrisă a When Winter Comes a devenit finalul noului album.

McCartney III, care urmează să fie lansat pe 11 decembrie, urmează tradiția de casă a albumelor auto-intitulate anterioare ale lui Sir Paul, pe care muzicianul le-a cântat el însuși la aproape toate instrumentele. Interviul lui Sir Paul va fi difuzat la emisiunea BBC 6 Music Shaun Keaveny, joi după-amiază.

Citește și