Sute de piese K-pop dispar de pe Spotify

0

Sute de melodii populare K-pop au fost eliminate de pe Spotify, pe fondul unei dispute cu distribuitorul de muzică sud-coreean Kakao M.

Lansările prin acte populare, inclusiv Sistar, IU, Monsta X și Epik High au dispărut, lăsând fanii frustrați.

Spotify a declarat că „acordul de licențiere existent” cu Kakao M „a ajuns la sfârșit”, dar speră că întreruperea va fi temporară.

Dar compania coreeană l-a acuzat pe Spotify că refuză să-și prelungească licența. Kakao M este cel mai mare distribuitor de muzică din Coreea de Sud, responsabil pentru 37,5% din melodiile prezentate în Top 400 Yearly Song Chart al țării în 2020.

De asemenea, deține și operează serviciul de streaming de muzică de top din țară, MelOn, cu 8,81 milioane de utilizatori activi lunar.

„Fanii suferă”

Disputa a provocat furia unor artiști ale căror lucrări au fost afectate. „De ce sunt mereu artiștii și fanii cei care suferă atunci când afacerile pun lăcomia asupra artei?” a spus Tablo, liderul și producătorul formației de hip-hop Epik High.

El a spus că eliminarea bruscă a celui mai recent album al lor, Epik High Is Here din ianuarie (Partea 1), a fost „împotriva voinței noastre”. Muzica rămâne disponibilă pe servicii precum Deezer și Apple Music.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata