„The Crown” ar trebui să poarte avertisment de ficțiune, spune secretarul pentru cultură

0

Secretarul pentru cultură a declarat că, creatorii din spatele serialulu TV The Crown, bazate pe viața familiei regale, trebuie să clarifice că spectacolul este ficțiune.

„Mă tem că o generație de telespectatori care nu au trăit aceste evenimente ar putea confunda ficțiunea de fapt”, a declarat Oliver Dowden duminică pentru Mail. El a spus că „opera de ficțiune frumos produsă de Netflix … ar trebui să fie foarte clară la început, doar atât”.

Creatorul Peter Morgan a numit spectacolul „un act de imaginație creativă”. Dowden a declarat ziarului că intenționează să scrie la Netflix săptămâna aceasta pentru a-și exprima îngrijorarea. Gigantul de streaming a refuzat să comenteze. Cea de-a patra serie a dramei, care o are în rolurile principale pe Olivia Colman în rolul reginei, a atras critici din unele părți pentru descrierea evenimentelor regale, în special pentru defalcarea căsătoriei prințului și prințesei de Țara Galilor. Mail on Sunday a condus la apeluri pentru o adăugare de responsabilitate la serie.

Earl Spencer, fratele regretatei Diana, prințesa de Țara Galilor, i-a spus anterior Lorraine Kelly ITV că este îngrijorat că unii telespectatori vor lua poveștile „ca evanghelie”.

„Cred că ar ajuta The Crown enorm dacă, la începutul fiecărui episod, ar declara că:„ Acest lucru nu este adevărat, dar se bazează în jurul unor evenimente reale ”, a spus el. Peter Morgan, creatorul spectacolului, a apărat relatarea fictivă a evenimentelor din viața reală, descriind scenariul ca un „push-pull constant” între cercetare și dramă. Actorul Josh O’Connor, care joacă rolul prințului Charles în serialul actual, a declarat pentru BBC Breakfast:

„Ceea ce Peter face atât de strălucit este că ia faptele istorice … și apoi pictează între acele„ momente de punctuație ”. „Uneori oamenii vor dori să creadă că așa s-a întâmplat. Merită întotdeauna să ne verificăm și să ne amintim că suntem actori, nu suntem reali și nu este o poveste reală”, a adăugat el.

Dar fostul secretar de presă al Palatului Buckingham, Dickie Arbiter, a acuzat spectacolul de „întinderea licenței dramatice la extrem”. „Este o slujbă de hatchet pentru prințul Charles și o slujbă de hatchet pentru Diana”, a declarat dl Arbiter pentru BBC. Iar fosta corespondentă regală Jennie Bond a declarat pentru podcast-ul BBC Newscast că se teme că unii telespectatori ar putea trata emisiunea „ca pe un documentar”.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata