Top 5 utilizări ale uleiului de arbore de ceai

0

Uleiul de arbore de ceai este un ulei esențial obținut din frunzele copacului Melaleuca alternifolia, al cărui habitat natural este Australia. Acest ulei este ușor de recunoscut, prin culoarea sa galben pal și al mirosului foarte proaspăt, puțin mentolat, asemeni mirosului de camfor.

Uleiul de arbore de ceai este un ulei ce are diverse funcții antiseptice, antifungice, antibacteriene, antivirale dar și antiinflamatorii, motiv pentru care este indicat să vedem cum și la ce îl putem utiliza.

Care sunt cele mai renumite 5 utilizări ale arborelui de ceai:

1. Tratamente antiacneice

Uleiul de arbore de ceai este destul de des întâlnit în lista de ingrediente a produselor antiacneice, grație proprietăților sale antibacteriene și antiseptice. Este esențial de reținut faptul că este indicată diluarea lui cu un alt ulei potrivit pentru ten, cum ar fi uleiul de migdale dulci sau cel de jojoba. Uleiul de arbore de ceai este foarte eficient împotriva acneei, rezultat dovedit clinic.

2. Antiseptic local

Acest ulei poate fi folosit fără probleme pentru dezinfectarea rănilor, a arsurilor și a leziunilor deschise, care pot fi destul de ușor infectate. Acțiunea antibacteriană a uleiului de arbore de ceai este îndeajuns de puternică pentru a ucide o gamă largă de bacterii, printre care și E.Coli și S. Aureus, ultimul fiind de vină pentru infectarea rănilor deschise.

3. Antifungic local

Dacă ai probleme cu ciuperca unghiei, să știi că uleiul de arbore de ceai este un aliat de încredere. Chiar dacă nu este o problemă serioasă, infecția fungică chiar poate fi deranjantă, deoarece tratamentul este unul ce durează. Dacă optezi pentru un tratament natural, singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să amesteci câteva picături de ulei de arbore de ceai cu o cantitate egală de ulei de cocos și să aplici acest amestec pe unghia infectată, cu ajutorul unui bețișor de urechi.

4. Un bun dezinfectant bucal

Uleiul de arbore de ceai diluat în apă poate fi folosit drept apă de gură, având o acțiune asemănătoare cu cea a clorhexidinei, substanță întâlnită în majoritatea apelor de gură din farmacii sau magazine. Acțiunea sa intens antibacteriană este eficientă împotriva mirosului neplăcut din gură dar și împotriva formării plăcii bacteriene.

5. Tratament eficient anti-mătreață

Aspectul inestetic al mătreții poate fi ușor îndepărtat cu ajutorul unui preparat ușor ce are la bază ulei de arbore de ceai. Astfel, amestecă câteva picături de ulei de arbore de ceai cu șamponul pe care îl utilizezi, după care spală-te și clătește-te ca de obicei. Vei observa rezultatele după doar câteva spălări, în decursul câtorva săptămâni.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și