Trump iartă zeci de oameni în ultimele ore, inclusiv pe fostul asistent Steve Bannon

0

În ultimele ore ale președinției sale, Donald Trump a grațiat 73 de persoane, inclusiv pe fostul său consilier Steve Bannon, care se confruntă cu acuzații de fraudă.

Alte 70 de persoane aveau sentințe comutate, înainte de inaugurarea lui Joe Biden la prânz (17:00 GMT). Rapperul Lil Wayne a primit iertare și au existat comutări pentru rapperul Kodak Black și fostul primar din Detroit, Kwame Kilpatrick.

Președintele nu a emis grațiere preventivă pentru el sau membrii familiei. Încă poate emite mai multe grațieri miercuri dimineață, deoarece rămâne președinte până când Biden va depune jurământul în funcție în afara Capitoliei SUA.

Ceremonia de inaugurare va fi strânsă în ceea ce privește securitatea, după recenta încălcare a Capitoliei de către protestatari violenți pro-Trump. De asemenea, vor fi doar câteva persoane din cauza pandemiei coronavirusului.

Într-o declarație a Casei Albe au fost enumerate cele 73 de persoane care primiseră grațiere, iar cele 70 cărora li s-au comutat sentințele.

Steve Bannon a fost un strateg cheie și consilier al președintelui Trump în timpul campaniei sale din 2016. El a fost acuzat în august anul trecut de fraudă în urma unei campanii de strângere de fonduri pentru construirea unui zid la frontiera SUA-Mexic.

Procurorii au declarat că domnul Bannon și alți trei au fraudat sute de mii de donatori în legătură cu campania „Noi construim zidul”, care a strâns 25 de milioane de dolari (18 milioane de lire sterline).

S-a presupus că Bannon ar fi primit mai mult de 1 milion de dolari, dintre care cel puțin o parte i-a folosit pentru acoperirea cheltuielilor personale. El neagă acuzațiile și încă nu a fost judecat.

Declarația de la Casa Albă spunea că dl Bannon a fost „un lider important în mișcarea conservatoare și este cunoscut pentru înțelegerea sa politică”. Procurorii l-au „urmărit” cu acuzații „legate de fraudă rezultată din implicarea sa într-un proiect politic”.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și