Un centru de diagnostic şi tratament al hepatitei se va înfiinţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti

0

Un centru de diagnostic şi tratament al hepatitei se va înfiinţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti, în cadrul unui proiect coordonat de profesorul Adrian Streinu Cercel, a anunţat, joi, Consiliul Judeţean Argeş.

Centrul, în care argeşenii vor putea fi testaţi gratuit în vederea diagnosticării hepatitelor cu etiologie virală B, C şi D, este rezultatul unui parteneriat încheiat între Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” şi SJU Piteşti, se precizează într-un comunicat al CJ Argeş.

„Activitatea va consta în testarea persoanelor care se ştiu sau care nu se ştiu cu infecţii de virusuri hepatitice, iar în contextul în care sunt identificate ca fiind purtătoare de astfel de virusuri, vor fi imediat diagnosticate din punct de vedere al stadiului evolutiv al bolii şi, evident, li se va da o şansă pentru a se vindeca. Se creează un centru important de diagnostic şi tratament în Argeş, cu elemente benefice pentru locuitorii acestui judeţ. Oamenii nu trebuie să se mai ducă în centre universitare. Vor putea să beneficieze de acest tip de investigaţii aşa cum se realizează şi într-un centru universitar. Se reduc costurile, cresc avantajele pentru pacienţi şi, respectiv, confortul şi starea de sănătate”, a declarat, potrivit comunicatului, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

El a adăugat că a ales să implementez în Argeş acest proiect pentru că ştie cât de mult s-a investit în ultima perioadă la SJU Piteşti şi în general în sistemul de sănătate din judeţ.

„Profesorul Adrian Streinu Cercel, când promite ceva, se ţine de cuvânt. Ne leagă o prietenie veche şi îi mulţumesc pentru că, încă o dată, a fost lângă mine când am avut nevoie pentru ca nivelul serviciilor medicale din Argeş sa fie cât mai performant”, a declarat, la rândul său, preşedintele CJ Argeş, doctorul Dan Manu.

Fondurile pentru înfiinţarea centrului sunt asigurate în cadrul unui program operaţional accesat şi implementat de Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

Sursa: News24.ro.

Citește și