Un pacient japonez este suspect de pneumonie virală care afectează în prezent China

0

Misterioasa pneumonie virală care afectează în prezent China a fost detectată la un pacient japonez care s-a aflat în sejur la începutul lunii ianuarie în oraşul chinez Wuhan, epicentrul acestei noi maladii, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii din Japonia, conform AFP.

Un bărbat de 30 de ani din prefectura Kanagawa (învecinată cu Tokyo) a trebuit să fie internat la 10 ianuarie după ce a acuzat febră mare şi alte simptome. Pacientul se întorsese cu câteva zile mai devreme dintr-o şedere la Wuhan (centrul Chinei).

Rezultatele analizelor, cunoscute la sfârşitul zilei de 15 ianuarie, au confirmat că bărbatul contractase noul coronavirus care face ravagii în China. Când simptomele bolii s-au diminuat, pacientul a putut fi externat, au precizat oficialii japonezi.

Conform informaţiilor furnizate de pacient şi raportate de minister, „el nu a vizitat piaţa angro de fructe de mare” din Wuhan, unde până acum au fost depistate cele mai multe cazuri.

Respectiva piaţă a fost închisă de la 1 ianuarie, în urma unei decizii a autorităţilor locale.

În general, riscul de transmitere a virusului de la om la om nu este „exclus”, dar este considerat „scăzut”, au declarat miercuri autorităţile sanitare chineze.

Boala a provocat deja un deces în China şi alimentează temerile privind reapariţia unui virus de tip SARS (Sindromul respirator sever acut), soldat cu 650 de morţi în China continentală şi în Hong Kong în 2002-2003.

În plus, noua pneumonie a fost diagnosticată la o femeie din Wuhan la sosirea acesteia în Thailanda, a indicat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citând autorităţile thailandeze.

Nici această femeie nu vizitase piaţa angro unde fuseseră detectate majoritatea cazurilor, , conform OMS.

Sursa: News24.ro.

Citește și