10 trucuri pentru a-ti creste increderea in tine insuti

0

Increderea in sine este extrem de importanta in aproape fiecare aspect al vietii noastre, si totusi atat de multi oameni se lupta sa o gaseasca. Dintr-o alta perspectiva, ea poate pica intr-un cerc vicios: persoanele care nu au incredere in sine, pot avea dificultati in a avea succes.

Persoanele increzatoare in sine inspira incredere si celorlalti: publicului lor, colegilor, sefilor, clientilor, si prietenilor – iar increderea altora este unul dintre principalii factori care influenteaza succesul personal.

Iata asadar cateva trucuri pentru a-ti creste increderea in tine insuti

1. Oamenii se uita in oglinda mai mult decat sunt dispusi sa recuoasca. Petrece mai putin timp analizandu-te in oglinda, si atunci cand o faci foloseste doar critici constructive si pozitive. Chiar si cea mai mica urma de negativitate te afecteaza intr-un mod in care nici nu realizezi.

2. Zambeste mai des. Nu numai ca te vei simti mai bine, dar oamenii din jurul tau vor observa si iti vor raspunde cu un zambet.

3. Traieste-ti visele. Ia atitudine si actioneaza pentru a-ti indeplini chiar si cele mai indraznete obiective.

4. Inconjoara-te de oameni pozitivi, optimisti, care sunt deschisi sa te sustina. Asta poate insemna ca va fi nevoie sa cunosti oameni noi, dar este un risc ce poate aduce multe recompense.

5. Incearca lucruri noi – asuma-ti riscuri. Iesirea din zona de confort iti va extinde limitele de confort. vei putea descoperi astfel o noua pasiune, un nou hobby sau un nou grup de persoane.

6. Nu lasa alte persoane sa dicteze cine ar trebui sa fii. Nimeni nu poate trai in locul tau si, prin urmare, nimeni nu stie mai bine decat tine ce trebuie facut.

7. Umorul este esential in viata de zi cu zi. Cu totii facem greseli, si uneori este imperativ sa faci o scurta pauza, sa inspiri adanc si sa te detasezi de tot si toate. Rasul este o cale simple dar eficienta pentru a elimina stresul si a induce buna-dispozitie.

8. Inceteaza sa mai faci comparatii. Nu are niciun sens sa te compari incontinuu cu ceilalti, cand experientele, oportunitatile si vietile voastre sunt complet diferite.

9. Evalueaza-ti activitatile la finalul fiecarei zile. Asigura-te ca te concentrezi doar pe partile pozitive si te apreciezi sincer pentru fiecare realizare, pentru fiecare risc pe care ti l-ai asumat pe parcursul zilei.

10. Ajuta-i pe altii. Doar asa vei putea intelege cat de bine te simti atunci cand cineva se bucura de ajutorul primit in momentele grele.

Sursa: News24.ro.

Citește și