Actorul american Jeff Bridges premiat cu Oscar, dezvăluie că are limfom

0

Actorul american câștigător de premii Oscar, Jeff Bridges, a dezvăluit că are limfom, dar spune că „prognosticul său este bun”.

Într-un tweet cu ecoul personajului său „Dude” din The Big Lebowski, Bridges a spus că începe tratamentul, recunoscând că este o „boală gravă”.

Limfomul este o formă de cancer care afectează sistemul limfatic, care face parte din rețeaua organismului de combatere a germenilor.

Bridges, în vârstă de 70 de ani, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în 2010 pentru rolul unui cântăreț alcoolic din filmul Crazy Heart.

Este, de asemenea, cunoscut pentru rolurile sale din The Last Picture Show, The Contender și Starman, precum și pentru filmul de cult The Big Lebowski în 1998, unde joacă rolul The Dude, un slacker din Los Angeles.

Într-un interviu acordat BBC în 2016, Bridges a spus: „Încerc cu adevărat tot posibilul să nu fac filme. Încerc să nu acționez pentru că am atât de multe lucruri care îmi plac să fac, cum ar fi să cânt la chitară așa că încerc cu adevărat să nu îmi iau angajamente. „

Citește și