Albania – Cântăreața pop Rita Ora se implică în construcția unei case pentru o familie afectată de cutremur

0

Cântăreaţa pop Rita Ora se implică în construcţia unei noi case pentru una dintre familiile din Albania afectate de cutremurul violent de la 26 noiembrie, a anunţat edilul din Tirana, Erion Veliaj, citat de agenţia Xinhua.

Familia Sala, compusă din şase membri, este una din numeroasele familii grav afectate de cutremurul puternic ce a zguduit ţara balcanică la 26 noiembrie şi a lăsat în urmă 51 de morţi.

Rita Ora, cântăreaţă britanică născută pe teritoriul fostei Iugoslavii, într-o familie de albanezi, a răspuns apelului lansat de municipalitatea din Tirana şi a decis să ajute familia Sala să aibă o locuinţă nouă până la Anul Nou.

Ora a anunţat în media de socializare decizia de a-i ajuta pe albanezi. ”Familia pe care am ales-o este Sala şi vom urmări lucrările de construcţie a noii case”, a scris cântăreaţa.

Noua casă a familiei Sala se află în localitatea Pinar, în suburbiile oraşului Tirana.

Veliaj a indicat că municipalitatea nu îşi permite să acopere cheltuielile de reparaţie sau construcţie a fiecărei case distruse de cutremur.

Vineri, ministrul albanez al Apărării, Olta Xhacka, a declarat că cel puţin 4.000 de familii din Albania nu se pot întoarce la locuinţele lor din cauza pagubelor produse de cutremurul devastator.

Seismul cu magnitudinea 6,4, cel mai puternic înregistrat în aproape un secol în această regiune din Balcani, s-a produs marţi înainte de zori, într-un moment în care majoritatea oamenilor dormeau. Clădiri întregi s-au prăbuşit, prinzând victimele sub munţi de dărâmături. Oraşele Durres şi Thumane, situate în apropiere de Tirana, au fost cele mai afectate.

Sursa foto: bbc.co.uk

Sursa – Glow Magazin.

Citește și