Apple: 100 de milioane de dolari pentru lupta împotriva rasismului

0

O iniţiativă pentru „echitate rasială şi justiţie”, în valoare de 100 de milioane de dolari,  lansata joi de Apple, decizie luată în momentul în care companiile şi autorităţile americane încearcă să răspundă valurilor de proteste anti-rasism, relatează AFP.

Gigantul californian în domeniul electronicii şi tehnologiei intenţionează să atace „barierele sistemice” cu care se confruntă persoanele de culoare, în special afro-americanii, a explicat directorul său executiv Tim Cook, într-un videoclip postat pe Twitter.

„La Apple sau oriunde în societate, greutatea schimbării nu trebuie să stea pe umerii celor care sunt subreprezentaţi”, a spus el.

„Este în primul rând responsabilitatea celor aflaţi în poziţii de putere şi influenţă să schimbe structurile pentru binele comun”, a afirmat Tim Cook.

Apple însărcinată cu responsabilitatea socială a companiei, iar iniţiativa va fi condusă de vicepreşedintele Lisa Jackson.

De la moartea lui George Floyd, un afro-american care a murit asfixiat de un poliţist alb în urmă cu două săptămâni, numeroase proteste au avut loc în Statele Unite şi nu numai, pentru a cere încetarea violenţelor poliţiei şi, mai mult, a „rasismului sistemic” în general.

Reflectată pe reţelele de socializare, mobilizarea este una fără precedent de la mişcarea pentru drepturile civile din anii ’60.

In acest context Tim Cook a vorbit despre copilăria sa în statul Alabama, pentru a sublinia importanţa ca „oamenii de bună credinţă să lase deoparte confortul şi securitatea” şi să le ceară liderilor să-şi asume responsabilităţile.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și