Aproape 3.000 de persoane de la bordul unei nave de croazieră, testate pentru coronavirus

0

Operatorul german de turism TUI a anunţat că va testa pentru noul coronavirus toate cele aproximativ 3.000 de persoane aflate la bordul uneia dintre navele sale de croazieră, care a fost adusă la chei şi plasată în carantină în Germania, ca măsură de precauţie, relatează AFP.

Această navă, „Mein Schiff 3”, transportă 2.899 de membri ai echipajului şi angajaţi ai companiei ce organizează croaziere în Europa, pe care TUI i-a reunit la bord pentru a încerca să îi transporte în ţările lor de origine din cauza pandemiei şi a opririi activităţilor sale de turism, în urma imposibilităţii lor de a călători dintr-un stat în altul în Europa.

Problemele în rândul personalului TUI pe această navă gigant au început în urmă cu câteva zile, la scurt timp după ce „MS3” a acostat pe 28 aprilie în portul Cuxhaven, în nordul Germaniei.

În pofida măsurilor de siguranţă adoptate pentru a evita contaminarea, aproximativ 15 membri ai echipajului s-au plâns de simptome de gripă şi testul pentru unul dintre ei a ieşit pozitiv pentru COVID-19, vineri.

Operatorul german de turism a plasat mai întâi toţi ocupanţii navei în carantină, apoi a decis să îi testeze pe toţi.

Primele teste efectuate în rândul a 229 de persoane care au fost în contact direct sau indirect cu colegul lor depistat pozitiv cu COVID-19 s-au dovedit a fi negative, a precizat TUI.

Restul călătoriei pentru cele aproximativ 3.000 de persoane de la bordul acestei nave gigant rămâne incert, chiar dacă toate testele se dovedesc a fi negative.

Iniţial, a fost planificat ca membrii echipajului să se întoarcă prin mijloace proprii, din portul Cuxhaven, la casele lor.
Însă „acest lucru ridică o serie de provocări pentru noi din cauza situaţiei internaţionale generale şi a restricţiilor de călătorie. Este foarte dificil să repatriem membrii echipajului în siguranţă în ţările lor”, a declarat un purtător de cuvânt al TUI.

La bordul navei nu se afla niciun turist.

Sursa: News24.ro.

Citește și