Autori britanici negri oferă gratuit cărți de antologie tuturor școlilor primare din Anglia

0

O antologie gratuită de cărți a unor autori britanici negri urmează să fie furnizată fiecărei școli primare din Anglia. Lectura de caritate BookTrust a declarat că inițiativa face parte dintr-o acțiune de creștere a diversității vocilor din literatura pentru copii.

Colecția, numită Happy Here, se adresează copiilor cu vârsta de peste șapte ani și va fi publicată pe 5 august. Va avea parte de scriitori, printre care Yomi Sode, Clare Weze, Dean Atta, Patrice Lawrence și Sharna Jackson. Proiectul este o colaborare între BookTrust, editorul Knights Of și Centrul de caritate pentru alfabetizare în învățământul primar (CLPE).

Jill Coleman, directorul cărților pentru copii de la BookTrust, a declarat:

„Happy Here va emoționa și inspira copiii din familiile și școlile din întreaga țară și vrem să ne asigurăm că sunt citite de mii de copii.”

„Suntem mândri că, colaborăm cu Knights Of și CLPE ca parte a efortului nostru de a stimula o creștere durabilă pe termen lung a diversității vocilor publicate în literatura pentru copii.”

Aimee Felone, cofondator al Knights Of, a declarat:

„A fi capabil să comandăm lucrări care nu au alt motiv decât să amplifice, să ridice și să sărbătorească ceea ce înseamnă să existe astăzi în Marea Britanie, deoarece britanicii negri sunt eliberatori pentru echipa noastră.”

„Fiecare autor și ilustrator nu s-a concentrat asupra traumei sau greutăților existenței lor, care este prea des evidențiată în ficțiunea pentru copii, ci pe experiența și posibilitatea fericirii pentru personajele lor.”

Sursa – Glow Magazin.

Citește și