Pet-urile ne-au invadat si concomitent cu ele berea si sucurile facute in cantitati industriale. Produsele de serie sunt peste tot. Abundenta de marfuri ne satisfice si demonstreaza si carcotasilor ca o ducem mult mai bine, dar nu este asa ca va vine pofta din cand in cand de o bere artizanala ?
Ca sa va dati seama ca este o bautura rara si facuta dupa retete speciale, va informez ca anual, in Romania se produc numai 10 cisterne de bere arizanala.
Dar ce are special aceasta bautura fata de berea comuna pe care o poti cumpara de oriune?
Pot face paralela foarte usor comparand un ceai vandut la borcan din plastic sau cutie din carton cu ceaiul fin, baut de cunoscatori, cu aroma de visine, cirese amare, midgale, trandafiri, iasomie sau fructe.
Una este sa savurezi o ceasca din care ies parfumuri ispititoare si alta sa bei o zeama colorata si dulce!
Berea artizanala se distinge de la fabricare pana la ambalare. In primul rand, nu se ambaleaza in orice sticla din plastic, ci in sticla de sticla fina, cu forme seducatoare, eticheta si navetele fiind personalizate.
In al doilea rand, gustul ei se detaseaza de al berii de serie.
Cunoscatorii au preferinte si stiu exact ce sa aleaga dintre cele patru tipuri de bere artizanala. Berea Ale este mai dulce, dar are un continut mai mare de alcool. Berea Lager este mai amaruie si are un continut foarte mic de alcool, Porter este maro-rosiatica si aromata, avand un gust complex de malt, ciocolata, cafea si lemn dulce, iar berea Stout este inchisa la culoare, amaruie cu gust de ciocolata amaruie, cafea sau caramel.
Si pentru ca in curand vine vremea rece, sa trecem in revista cateva cocktail-uri cu gin !
De fapt ce este ginul? Un lichior preparat cu grija din boabe de ienupar, cu aroma seducatoare de ierburi.
Cel mai apreciat cocktail pe baza de gin este clasicul Martini, usor de preparat si placut de baut. Se amesteca in cantitatile dorite gin cu vermut sec, iar paharele se orneaza cu masline si cu felii subtiri de lamaie puse sub forma unui evantai.
Cu gin de calitate si apa tonica foarte buna se obtine de asemenea o bautura excelenta. Cand se serveste vara, in pahar se pot pune cateva cuburi de gheata. Paharele se orneaza de asemenea cu lamaie.
Gimlet este o limonada alcoolizata de vara, in timp ce Negroni este complex, facut din trei bauturi: gin, vermut dulce și Campari. Fiind amarui face pofta de mancare si poate fi servit ca aperitiv.
Un lucru este cert, nu va asteptati ca bautura ieftina sa fie buna si cand doriti un cocktail de calitate, folositi ingrediente de calitate.
Oamenii au nevoie sa se rasfete din cand in cand, fiindca viata este scurta si plina de greutati. Faceti o pauza de o bere acasa, pregatiti un cocktail pe baza de gin sau cafea si stati de vorba! Bucurati-va de fiecare sorbitura si de prezenta celor dragi!
Sa calatorim si sa ne delectam cu lucruri bune, fiindca muncim, sa avem de toate!
Sursa: Financiarul.ro.