Bibliotecile NI văd 24.000 de noi utilizatori online în timpul pandemiei

0

Aproape 24.000 de persoane din Irlanda de Nord s-au alăturat bibliotecii de la începutul pandemiei de coronavirus.

Blocarea și restricțiile au însemnat că majoritatea membrilor noi de la începutul lunii martie au folosit site-ul web al Bibliotecilor NI pentru a se înscrie.

Bibliotecile NI și-au văzut numărul de membri online crescând cu 23 569 între martie și sfârșitul lunii septembrie. În martie, erau 7.590 de noi membri ai bibliotecii – de 10 ori mai mulți decât în ​​aceeași lună din 2019.

Înainte de pandemie, majoritatea oamenilor care se înscriu pentru a utiliza serviciile bibliotecii ar fi făcut-o într-o clădire a bibliotecii.

Cu toate acestea, în timpul blocării, Bibliotecile NI au încurajat oamenii să își folosească site-ul web pentru a deveni membrii.

Oamenii au participat la oferta digitală de cărți electronice și cărți audio din bibliotecă – cu peste un milion de descărcări de la începutul lunii martie.

Multe dintre acestea erau destinate copiilor și tinerilor.

Dintre cele mai populare 30 de cărți digitale, aproximativ jumătate dintre ele sunt acum cărți pentru juniori. În 2019, această cifră era de doar două.

Jim O’Hagan, director executiv al Libraries NI, a declarat că, creșterea numărului de membri a fost „fantastică”.

„Într-un mod ciudat, impactul pandemiei de coronavirus a fost foarte dificil pentru Bibliotecile NI, așa cum a fost într-adevăr pentru multe companii și organizații”, a spus el.

„Dar am avut norocul că am avut deja la dispoziție o suită stabilită de programe și resurse online și am putut să le folosim pentru a continua să oferim servicii de bibliotecă publicului pe tot parcursul. De fapt, am văzut această creștere fantastică a numărului nostru de membri.”

BBC Week Book Book NI, împreună cu Libraries NI, se desfășoară de luni 19 octombrie până duminică 26 octombrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata